måndag 9 januari 2017

It's good to be on horseback, för somliga dårå

Årets första jobbdag har klarats av och jag antar att om ett par dagar kommer det förmodligen att kännas som att man aldrig har varit ledig. Sitter nu och degar i soffan med tända ljus och filt och bok och något av alla miljoner gamla avsnitt av Masterchef som visas på någon av alla miljoner kanaler som ljudkuliss i bakgrunden, men har svårt att engagera mig eftersom jag inte har en aning om vilka deltagarna är eller vad de har gjort innan eller ens när nästa program är. Längtar tills på onsdag, då Sveriges Mästerkock börjar. Ja, det var väl höjdpunkterna i mitt liv just nu.

Skrev ju som ett nyårslöfte att kanske (eller ett nyårslöfte ska eventuellt inte vara "kanske"?) börja rida igen. Igår susade jag in på min gamla ridklubbs hemsida och såg att de hade något som hette "frukostridning" varannan vecka. Först åt man frukost och sedan red man en timme och det var bara att anmäla sig om/när man kunde och. DET LÄT JU DÖTREVLIGT, tyckte jag (plus: jättebra att inte behöva binda upp sig en viss dag och tid vecka efter vecka utan att kunna få vara lite flexibel) och slängde iväg ett mail och frågade vilken eller vilka dagar detta var på, för det stod inte. Föreställde mig dock att det var på lördagar eller söndagar och i mitt huvud målades det upp ganska trevliga scener.

När jag började rida på ridskola igen någon gång i början av 90-talet (efter att ha ridit som barn och gjort några års uppehåll i sena tonåren) så fick man nämligen börja i "lördagsgruppen" och lite visa vad man gick för. Sen gick man där ett tag tills det antingen blev någon ledig plats i någon passande grupp eller, om man var helt nybörjare, tills man blivit så pass sadelfast att man platsade i någon av de andra vuxengrupperna. Och jag minns de där lördagsmorgnarna som så himla mysiga. Man red och sen satt man kvar och fikade och snackade och umgicks på ett helt otvunget sätt i den där gruppen som alltså bestod av en näve vuxna i varierande åldrar och med varierande bakgrund. Minns även att vi satt i "klubbis" och även på läktaren och rökte som borstbindare, så vi var väl inga direkta förebilder för Ridsportssverige och dess barn och ungdom. Men roligt var det.

Något sånt hade jag gärna kunnat tänka mig igen, kanske inte vareviga lördag men någon gång ibland när andan föll på. Så jag mailade som sagt och frågade om dagar, och fick svar att det var varannan fredag från 07.30 till 09.45 och var jag kanske intresserad av att komma redan nu på fredag? JAMEN VILKA MÄNNISKOR ÄR LEDIGA DÅ? svarade jag inte, men jag undrade. Undrar fortfarande, men jo, det finns väl en massa människor som har det så flexibelt. Det skulle jag väl också i princip kunna ha, men på mitt jobb har vi veckomöte med tillhörande frukost varje fredag och det är ungefär lika väletablerat som att Kalle Anka visas klockan tre på julafton, och jag har vä-hä-ldigt svårt att tro att någon av mina kollegor skulle ha lust att flytta detta till någon annan dag bara för att jag har fått ett plötsligt sug efter att gå på ridskola. Så det blev ingenting med den saken.  TYVÄRR.

M v h
Besviken_hästtjej_68:a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar