torsdag 5 januari 2017

Utmaning: LOVEBOMBING

Jahapp, då var det dags för nästa utmaning på temat LOVEBOMBING. Nu vill Mirre att jag ska hosta ur mig fem bra saker med mig själv, samt två saker i min personlighet som jag tror att folk retar sig på. Det fick mig direkt att tänka på min mellanstadiefröken Ingrid. Hon var ung (fast vi tyckte hon var ungefär jämnårig med dinosaurierna, men eftersom hon gick i pension för inte så enormt längesen och jag själv snart börjar bli lika gammal så att jag hade kunnat stå och strö palmer och bre ut kläder när Jesus red in i Jerusalem på en åsna, så var hon gissningsvis någonstans mellan 25 och 30, dvs cirka jämnårig med mina BARN) och kanske lite nytänkade (svårt att säga när man inte har något att jämföra med), för med jämna mellanrum skulle vi skriva ner saker vi var bra på och saker vi var dåliga på. Ibland läste hon upp detta och så skulle man gissa vem det var, ibland fick man själv läsa upp vad man skrivit och så skulle ens klasskamrater säga om de tyckte det stämde eller inte. Väldigt oklart vad syftet med detta var, och det enda jag minns av det var att man alltid fick pikar för det man hade skrivit som sin grej att vara bra på, på barns vanliga ömsinta och kärleksfulla sätt ("hahaha, tror du att du är bra på längdhopp, det är du ju inte alls, Pelle hoppar ju mycket längre än vad du gör, HAHAHA SOPA"), och att det aldrig var någon som protesterade mot det man tyckte man var dålig på, utan det gav bara ytterligare bränsle på den elden. Jaha, det var tider det. Eller inte. Men jaja, skitsamma, nu är det LOVEBOMBING som gäller: 

FEM BRA SAKER MED MIG (om ni frågar mig): 
1. Jag är (i vissa avseenden) rätt smart. Detvillsäga jag kan snabbt sätta mig in i hur saker fungerar, förstå olika samband, tröska igenom stora mängder information och snabbt hitta det väsentliga, plus att jag har (i vissa avseenden) rätt bra minne. Är utöver det rätt allmänbildad.
2. Jag är en sån som tar tag i och styr upp saker. Ordning, reda, rutiner, instruktioner, allt sånt är min melodi så det bara visslar om det. Skulle kunna skriva en instruktion så att en flock schimpanser skulle kunna ta över driften av Forsmarks kärnkraftsreaktorer om det behövdes. Är inte heller en person som står handfallen med gapande mun när det skiter sig, utan ställer snabbt om till rådande omständigheter och ordnar till det på bästa sätt. Det är mig ni kommer att ha en enorm nytta av efter zombieapokalypsen.   
3. Jag är verbal och kan konsten att berätta en historia. "Med eposet som ideal" är mitt valspråk. Är dessutom rätt rolig emellanåt. 
4. Jag är lojal och har ett stort hjärta för det/dom jag tror på. Ej konflikträdd om det är något som berör mig (kanske inte annars heller, men där får man väl mer överväga nyttan med omaket).
5. Jag är bra på att laga mat och baka och såna grejer.


TVÅ SAKER SOM JAG TROR ATT FOLK RETAR SIG PÅ HOS MIG:
1. Jag kan säkert uppfattas som rätt dryg och besserwisseraktig, och i kombination med "ej konflikträdd" och "verbal" så: en rätt jobbig jävel. Har dessutom nästan alltid rätt, hahaha.
2. Jag är en sån som "kör mitt race" utan att kolla av vad andra människor tycker först. Får lägga in mentala noter till mig själv att infoga "eller vad tycker du?" i samtal med andra människor för det kommer fan i mig inte av sig själv.  Ett riktigt litet diktatorsämne med andra ord.

3 kommentarer:

  1. Älsk! Det är på pricken du, fast du kan stryka "rätt" rolig för jag skrattar högt här hemma. Lovar. Taxarna vaknade och tittade underligt på mig...

    SvaraRadera
  2. det är fem saker jag inte är, haha! pissgener :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det håller jag inte med om, tycker nog du är allt det där (fast kanske inte på samma sätt som jag dårå)

      Radera