tisdag 17 januari 2017

Jamen herregud, jag måste ju blogga om HANDBOLL också

Alltså herregud, herrarnas handbolls-VM har ju börjat! Och jag har inte bloggat en stavelse om detta trots att jag suttit klistrad framför tre matcher. Åtgärdar detta med en snabb summering:

1. Sverige-Bahrain i fredags. En match som Sverige inte skulle kunna förlora (men det vet man ju hur det kan vara i handboll), och det gjorde de inte heller. Det var liksom inte ens spännande? Slutade 33-16 till Sverige.

2. Sverige-Argentina i söndags. Jag har en gång sett Sverige verkligen inte fixa att Argentina spelar en kvick och lite oförutsägbar handboll, men det var då det. Nu var det lite oklart de första tio minuterna, sedan var det bara att sätta sig ner och njuta av att Sverige lassade in mål efter mål, och kanske tio minuter in i andra halvlek kändes det som att Argentina gav fan i hur det gick. 35-17 till Sverige blev det.

3. Och så ödesmatchen mot DANSKJÄVLARNA igår då. Danmark är regerande OS-mästare och det känns ibland som att Sverige kommer med ett pojklag. Så är det förstås inte, men när man hör om någon spelare att "ja, han har gjort en riktigt bra säsong hemma i Alingsås", eller när man ser att någon är född 1995 så känns det ju...lite ungt, mot ett lag av giganter som Mikkel Hansen och dom andra jättedanskarna.

Mikkel Hansen, dansk landslagsspelare.
Skulle kunna platsa i vilket
kriminellt MC-gäng som helst?
MEN BRA, VÄLDIGT BRA
(som vi brukar säga)


Jerry Tollbring, svensk landslagsspelare.
Skulle kunna bli tillsagd att plocka upp
allt Ninjago-legot innan det är dags att
gå och lägga sig för imorgon är det
dagis?
MEN BRA, VÄLDIGT BRA
(som vi brukar säga)

Men hur som helst: DJÄVLAR vilken match.  Tyvärr var inte marginalerna på Sveriges sida utan det slutade 27-25, men det var en sån där match där Sverige precis lika gärna kunde ha vunnit. Kul att se, måste jag säga, jag som har sett Sverige ligga under och liksom tappa sugen så många gånger, trots att Staffan har stått och gormat från bänken att inga djävla hängbjörkar här nu gubbar! Men det var då det, här var det fullt krig i 60 minuter och det är ju inte Sveriges fel att Niklas Landin har helt övernaturliga målvaktsskills. För det var inget fel på vare sig anfall eller försvar, framför allt försvarsspelet var fan i mig LYSANDE om ni frågar mig. Det hade nog danskarna inte riktigt räknat med. Ja, tyvärr räckte det ju inte riktigt hela vägen, men vilken rolig och nervpirrande match! Handboll när den är som allra bäst!

Nu väntar match mot Qatar imorgon och Egypten på fredag. May the force be with them!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar