torsdag 4 juni 2015

Om FIFA och Fun Light

Det stormar kring internationella fotbollsförbundet, FIFA. Jag är inte speciellt intresserad av fotboll, eller för att vara korrekt så tycker jag fotboll är astråkigt och hur det styrs och ställs på högre nivå är mig fullständigt egalt. Men det har mutats och grejats i alla fall, har det nu framkommit, och nu ska huvuden rulla och det är väl inte mer än rätt. Vad som är roligt är, när man tar upp detta till diskussion, då vet ALLA det och har vetat i hundra år att FIFA-ledningen håller på med mutor och fuffens. "Jaja", säger de i en ton som om man berättat att någon nyss upptäckt jorden (eller bollen) är rund. Då undrar man ju lite, om det nu är så djävla allmänt känt, varför har ingen gjort något åt det då? Va? Va? Va?

Har fått myror på jobbet. Det brukar vara en liten invasion varje sommar, så det är inget nytt under solen. Vill i alla fall tipsa, om jag inte redan gjort det, att myror tar man enklast och mest miljövänligt kål på genom att hälla lite outspädd Fun Light på ett tefat och ställa i deras väg. Det är ju sött och gott och myrorna låter sig väl smaka och efter någon dag går de en förhoppningsvis skonsam aspartam-död till mötes. Den etiska aspekten kan väl diskuteras, men det känns som att döden i form av Fun Light inte kan vara mer kvalfyllt än att dö av något annat gift i alla fall.

Vi provade detta förra sommaren när ett gäng myror fick för sig att krypa uppför fasaden och in genom en ventil på andra våningen, och vi kunde dammsuga upp drivor av döda myror. Miljövänligt, som sagt, och man behöver inte vara orolig om ens husdjur skulle råka komma åt det. Så Fun Light is the shit i det avseendet. Sannolikheten för att jag skulle dricka Fun Light är väl numera gissningsvis lika hög som att jag blanda och svepa en grogg bestående av sockerdricka och Myrr.

Kom ihåg var ni hörde det först, osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar