söndag 14 juni 2015

Mixed zone

Men alltså, de här helgerna va? Går inte dom väldigt mycket fortare än, låt oss säga två arbetsdagar? Swisch säger det bara och så är det söndag kväll och dags för några nya tunga varv i Grottekvarnen. För er som inte känner till det är detta ett uttryck som är hämtat ur den fornnordiska mytologin, där det fanns en kung som hette Frode och han ägde den magiska kvarnen Grotte, som kunde mala exakt allt man önskade sig. Grotte bestod av två kvarnstenar som var svintunga, så tunga att ingen människa kunde dra dom, utan Frode hade istället två jättinnor till att slava med detta och lät på så sätt mala fram både guld och välstånd och andra bra grejer. Men sen gick det som det gick, mycket vill ha mer och kung Frode blev mycket riktigt helt girig och tyckte att de här jättinnorna, Fenja och Menja hette dom by the way, kunde slita och släpa med den här djävla Grottekvarnen dag och natt utan rast och ro, och då härsknade de till och började mala fram krig och andra jobbigheter istället, och sen kom det någon sjöfarare och hade ihjäl Frode och tog med sig Grotte och jättinnorna på sitt skepp och sedan malde Fenja och Menja fram så djävla mycket salt att båten sjönk. SÅ KAN DET GÅ, som vi brukar säga.

I övrigt har det ju varit prinsbröllop. Tack och lov, för annars har nyheterna mest varit fyllda av elände den här helgen, folk som försvunnit och återfunnits döda, mord och självmord har begåtts, och i det förra fallet så var de misstänkta inte svenska medborgare, och genast måste sociala medier fyllas av trivselnazisternas kränkta uttalanden om hur fruktansvärt Sverige "har blivit", ungefär som att en mördare inte skulle vara ett as oavsett nationalitet. Och i Georgiens huvudstad Tiblisi har det varit översvämning så alla vilda djur från zoo, tigrar och flodhästar och Gud vet vad, strövar omkring på gatorna helt förvirrade och kommer att bli ihjälskjutna eller dö av andra orsaker. Fan så deppigt alltså, alltihop. Då känns det ändå rätt gött att kunna fokusera lite på Mette-Marits klänning och varför Chris O'Neill alltid ser så extremt uttråkad ut och vad som skulle hända om prinsessan Leonore levererar en rejäl bajsblöja mitt i vigseln, eller tänk om vattnet går för höggravida Madeleine, sånt händer ju faktiskt, och hur det ska gå för den gamle metallarbetaren och ärkesossen Stefan Löfvén bland kungligheter, kommer han att ta med sig ett helrör vodka, slita av sig fracken och sitta där i nätbrynja och svära mustiga eder över klassamhället och/eller börja dra fräckisar? Hade varit så himla kul om någon med typ Tourettes syndrom blivit inbjuden och sedan inte kunnat uppföra sig. Obs, menar inte att det skulle vara just Stefan Löfvén, det senare var mer för att redovisa hur snacket gick här hemma i tv-soffan, där vi halvlåg och drack mousserande vin med smak av smultron som mest påminde om alkoläsk. Min man har infört en regel att varje gång det är kungliga festligheter på tv så ska vi dricka bubbel och jag är verkligen inte den som säger nej till sånt.

Nu är det i alla fall en "kort vecka" som väntar, det vill säga bara fyra arbetsdagar innan det vankas tre dagars ledighet. Och den som inte kan höra ordet midsommar utan att börja gnöla om att det "snart blir mörkare" borde fan ha en fet djävla smäll. Sådärja, nu är det sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar