måndag 8 juni 2015

Hodeladi hodeladi hoppsan vilken dag

Häromdagen när jag skulle ta upp mat, att tillaga under helgen, ur frysen så stängde jag visst inte dörren ordentligt, med påföljden att det någon dag senare såg ut som i landet Narnia under Vita Häxans tid. Så idag när jag kom hem var det bara att kavla upp ärmarna och börja frosta av. Det är ju inte det roligaste man kan göra en måndagseftermiddag, men är det något jag är exceptionellt bra på så är det att frosta av frysar med snudd på blixtens hastighet. Man stänger av den, kokar upp ett par liter vatten, fördelar detta vatten i ett antal rostfria skålar som man placerar ut på hyllplanen, tar fram sin fön man köpte för en femma på loppis på 80-talet och sätter igång. Sen tar det kanske en timme, max, innan all is är borta, hyllorna är minutiöst avtorkade och alla grejer prydligt inlagda igen. Jaja, nu kommer väl nån magsur person och säger att man inte ska göra så när man frostar av för att man skadar frysen på något sätt, men jag har alltid gjort så (åtminstone så länge jag har ägt Fönen Från 80-talet och det är ju rätt länge nu) och jag har då inte märkt att jag förbrukar frysar i större omfattning än någon annan. Tror att så länge man inte brukar våld på de där rören som transporterar runt kylmedia så är det nog ingen ko på isen så att säga.

Har börjat läsa boken Fyra minuter av Johan Ring, en för mig hittills okänd författare som beskrevs någonstans som "en svensk Stephen King". Då har man ju rätt mycket att leva upp till, anser jag, och hittills är jag inte överbevisad annat än att jag tycker att storyn påminner lite vagt om Tommyknockers. Ett flygplan istället för ett rymdskepp visserligen, men ändå. Nu var det i och för sig jättemånga år sen jag läste Tommyknockers, jag tycker väl inte den tillhör höjdpunkterna i Stephen Kings författarkarriär, men ändå. Vi får väl se hur det här utvecklar sig.
Väntar annars med spänning på Mr Mercedes,Stephen Kings nya bok som inte ska vara skräck utan thriller i stil med ett brott begås och en trött desillusionerad före detta (?) polis börjar rota. Kan ju bli spännande att se hur han tar sig an den genren, men jag är inte orolig. Stephen levererar i princip alltid. 

Från det ena till det andra: Det känns som att jag och min surfplatta lite har försonats på sista tiden i och med att jag av en händelse kom på hur mycket bättre det var att ligga i sängen och kolla på svt play med den jämfört med laptopen, där det räcker att andas för att skärmen ska hamna i fel vinkel, och mobiltelefonen, då min mobiltelefon ibland inte riktigt fattar att den ska ansluta till Wi-Fi fastän den är inställd på det, och sitter man då och streamar gamla avsnitt av Hem till byn som om det inte fanns någon morgondag så tar ju ens surfpott slut på ingen tid alls. För stunden är jag och surfplattan helt överens, vilket kanske har att göra med att jag bara glor på den och inte använder pekskärmen och/eller den där djävla värdelösa blåtandsmusen. Nu finns det ju dom som säger INGEN SKÄRMTID X TIMMAR INNAN LÄGGDAGS, men de har inte sett en tio avsnitt lång dokumentär om Volvo Pentas flytt från Göteborg till Gent från 1998 som ligger på öppna arkivet. Otroligt rogivande. 


Ja, och idag kom äntligen mitt våffeljärn. HA HA HA. Var det någon som gick på det där? Har inte fått min stavmixer som skulle skickas "omedelbart" heller. Djävla tretti punkt se, ni är SÅ på den svarta listan nu. Ska aldrig mer handla där så länge jag lever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar