tisdag 16 juni 2015

In bloom

I morse överraskade jag en djävla mördarsnigel som låg och smorde kråset mitt i salladen. Har väl bloggat om mitt fenomenala att köpa billigt och grovt sandpapper på rulle och häftpistola fast den runt pallkragarna? Antal  hittade mördarsniglar i pallkragarna hittills: 0. Antal hittade vinbergssnäckor: 2. Tydligen är vinbergssnäckorna smartare eller mer smärttåliga eller helt enkelt skiter i att det är obehagligt att krypa över grovt sandpapper från Biltema och gör det ändå, men eftersom de inte ställer till med en bråkdel av vad mördarsniglarna gör så kan jag stå ut med det. Har dock plocksallad i en zinkbalja precis utanför dörren, och kring dem gick det inte att fästa något sandpapper så där har jag istället kört med järnfosfat, men det regnar ju bort efterhand och måste fyllas på och det har jag väl varit lite slarvig med, så i morse låg det en äcklig djävel där och rapade belåtet. Hen fick dock möta sitt öde under min breda plattfot efter ett snabbt avlägsnande.

Har nu läst om ett annat tips och det är kaffesump, som sniglar tydligen ska avsky, så det kan man ju strö ut lite runt sina zinkbaljor kanske. Nu dricker vi bara pulverkaffe, men så läste jag någon annanstans att man kan köpa billigt Eldorado-kaffe och strö ut. Ska kanske testa det, om jag kommer ihåg att köpa. Järnsulfat betingar ju om inte annat avsevärt högre kilopris än fulkaffe så funkar det så är det ju bra. Jag ger mig fan i mig inte förrän jag får ha mina egenodlade grönsaker ifred.

Snart midsommar. Då djävlar ska det firas och ätas och umgås i glada vänners lag i både parti och minut solen ska lysa från en klarblå himmel med små lätta moln och så vidare, åtminstone om man får tro Pripps Blåsreklamen och Facebooks motljusfotografiska förljugenheter om det perfekta livet.

Våra planer för midsommar för närvarande: Exakt 0. Det vill säga ungefär lika stor som sannolikheten att vi plötsligt skulle uppbringa en stor bekantskapskrets med sommarstuga i skärgården och en gedigen samling Tomas Ledinskivor att dansa till på de solvarma klipporna medan natt blir till dag. Skitsamma, bara jag får fri tillgång till jordgubbar och glass, vispgrädde, vaniljvisp och gärna lite mörk choklad också. Och så nån god bok och kanske en bra film, och ett par taxar i soffan. Sen är jag nöjd.  Och för övrigt ska det ju ändå regna.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar