söndag 21 juni 2015

Arbete och Aquasocks

Sitter här och suktar efter semester, och suktar är väl precis vad jag ska få göra i sådär en fem djävla veckor till. Så surt med sen semester när man inte har fått välja själv och det fick jag alltså inte, åtminstone inte helt och hållet, och det är jag M-Y-C-K-E-T bitter över vill jag bara poängtera. Men nu är midsommarhelgen över, och det är inte det att "nu vänder det", för det är precis som med vintersolståndet, det tar ju evigheter innan man ser någon skillnad, så det är väl inget att lipa för i juni att det blir mörkare om kvällen i augusti menar jag. Men nu är det inte så mycket som en sketen helgdag att se fram emot förrän i fucking november, och alla helgons dag ligger ju alltid på en lördag så det handlar bara om en fjuttig halvdag om man har lyxigt kollektivavtal som jag har och jobbar halv dag dagen före röd dag. Men sen är det inget mer ledigt förrän till jul. Och det är ju för djävla sorgligt. Det är inte det att jag inte gillar mitt jobb, för det gör jag, eller just nu är det väl av olika skäl sådär, men i grund och botten så. Men jag tycker att man jobbar alldeles för mycket. JÄMT OCH STÄNDIGT. 40 timmars arbetsvecka känns helt förlegat och mossigt med tanke på all teknik som finns för att göra att saker går snabbare. Men nähä, bara för att tiden för att göra moment X minskar så blir plötsligt arbetet mindre värt av någon outgrundlig anledning, för det är ju inte så att det inte är någon kapitalstinn jävel som inte tjänar på detta i slutänden. Och det gör mig bitter. Jag tycker att en 20 timmars arbetsvecka kunde vara ganska lagom, det är ju inte som att det inte finns folk som kan utföra alla dessa sysslor som måste utföras för att maskineriet ska gå runt. Men nä, istället ska alla som har jobb tvingas flänga runt som yra höns och torra skinn och gå på knäna och sen bli sjukskrivna halvårsvis för att de har gått in i väggen, och de som inte har jobb får inga för det "finns inga".  Jamen ni hör ju själva hur dumt det låter.  Skärpning för fan någon gång nu då.

Från det ena till det andra. Idag vaknade jag svintidigt och kunde inte somna om. Gick upp, åt frukost, drog på mig mina AQUASOCKS och tog en taxpromenad på en mil i kuperad terräng. Att gå i AQUASOCKS kan vara det skönaste som finns, som att gå barfota minus känslan av vasst grus eller tallkotte i hålfoten. AQUASOCKS tillverkas i Korea, tror jag, och kostar 149 kronor paret så kvalitén är väl därefter, men jag brukar beställa ett gäng så att jag har ett litet lager att plocka av när man upptäcker hål i sulorna, för det är där Akilleshälen på AQUASOCKSen sitter. Idag plockade jag dock fram det sista paret och gjorde mig därför redo att lägga en ny beställning på Simbutiken punkt se, där jag beställt i åratal utan bekymmer. Men jag har visst skadat min konsumtionsaura på något sätt, för idag när jag skulle välja storlek fanns det bara för barn eller jättinnor, så alla som hade större fötter än storlek 32 men mindre än 40 gjorde sig icke besvär. Det är ju så djävla typiskt. Antar att varenda djävel med normalstora fötter som har panikbeställt resor till varmare nejder efter den här kalla och griniga våren har varit framme och roffat åt sig så att de inte ska skära sönder fötterna mot exotiska korallrev eller, mer troligt, sönderslagna glasflaskor på stränderna i Ayia Napa. 

Fick nu chansa och beställa ett nytt märke. AQUASHOES hette dom, kanske inte så stor skillnad? De såg ungefär likadana ut, men jag låter mig inte luras, en gång köpte jag en snarlik sko och det var hål i den efter EN DAG. Visserligen hade jag just den dagen gått en närmare två mil lång promenad på asfalterad landsväg, men ändå. det var väl i futtigaste laget? Sådär kan man ju inte ha det.

Jag är lite sugen på att prova Vibram Five Fingers, såna där barfotalöparskor med tår som alla säger ska vara så himla jättesköna. Men de kostar ju lika mycket som ett par vanliga löparskor, och frågan är då om det är någon extrem skillnad i hållbarhet? Känns ju surt att betala som för tio AQUASOCKS och så få något som bara håller en säsong eller så. Än har ingen jag känner haft sina Five Fingers så länge eller kanske snarare använt dom så mycket att de kan göra någon utvärdering värd namnet, så jag får väl helt enkelt vänta och se tiden an. Och hoppas att AQUASHOES:en håller måttet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar