måndag 22 juni 2015

Tv-serier och så

Vi har börjat kolla på Penny Dreadful, och jag tycker väl...nja. SÅDÄR. Det är väl i och för sig lite kul med alla referenser till främst brittisk 1800-talslitteratur, jag tänker att det måste ju vara rätt obegripligt om man till exempel inte känner till vem Dorian Gray är, eller är bekant med karaktärerna runt Dracula och Frankenstein. Eller ja, det går väl ändå, men det tappar ju liksom en dimension. Men i övrigt är jag väl inte jättebegeistrad. Min man däremot tycker den är asbra och vill helst se minst ett avsnitt om dagen.

Själv har jag fastnat för The Following, som min man däremot spolade efter tre avsnitt. Men jag tycker den är Så. Djävla. Spännande. Sitter och piper i soffan vid varje oväntad händelse, och det är ju rätt många såna när man minst av allt anar det. Även om karaktärerna Trött-Före-Detta-Polis-Som-Dricker-För-Mycket-Men-Som-Är-Den-Enda-Som-Kan-Lösa-Fallet och Överspänd-Och-Bitchig-Kvinnlig-Polischef-Som-Motarbetar-Honom känns lite gjord om man säger. Men ändå. Serien är bra. Så himla oförutsägbar och läskig.


Ja, och i kväll är det säsongspremiär på True Detective. Tur vi fifflade till oss ett gratis HBO-abonnemang över sommaren så man slipper vänta tills den sänds på svt om hundra år eller så. Fast jag vet inte, det är ju inte samma karaktärer, inte samma mord och överlag kan det väl inte heller bli samma serie? Den kan omöjligt bli lika snygg som ettan i alla  fall, för den här ska utspelas i Los Angeles och ingen amerikansk storstad kan väl toppa hillbillylandsbygd i södern ifråga om filmestetik om ni frågar mig. Och så gillade jag karaktärerna så mycket att det känns som att det blir svårt att toppa. Men vi får väl se.


Ja, så har vi sett säsongsavslutningen av Game of Thrones, och




(((((((((((((((((( SPOILER-VARNING!!!!!)))))))))))))))))))))))))))



alltså herregud. Där rök Stannis och där rök Jon Snow och där rök Myrcella Lannister och hur ska det gå för Daenarys Targaryan nu när hon är övergiven och omringad av illasinnade främlingar och draken mest ligger och surar och inte är till någon som helst djävla nytta längre? Och Cersei hade det ju inte precis för roligt hon heller, och kommer Sansa och Theon Greyjoy att fly från den vansinnige Ramsay Bolton, och hur ska det gå för Arya? Och dvärgen och ser Jorah och dom? Alltså HE-RRE-GUD vilken cliffhanger. Hur länge måste man vänta på nästa säsong? JAG STÅR INTE UT.



HÄR GÅR DET BRA ATT FORTSÄTTA LÄSA:


Annars ska jag kolla på säsong två av Orange is the new black vad det lider. Den har min man också spolat, så nu har jag två tv-serier att följa på egen hand, plus två som vi följer gemensamt då. Fullt upp så att säga. Ja, om hela sommaren ändå ska regna bort så varför inte?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar