fredag 3 november 2023

När tjuren är på väg ut ur hagen står man väl ändå inte bara där och glor?

För några veckor sedan berättade en kollega för mig att hen skulle säga upp sig pga divere icke jobbrelaterade anledningar, och sen har jag liksom gått och väntat på att det ska bli officiellt eftersom hen sa att hen skulle sluta redan som i månadsskiftet november/december. Men ingen har sagt något så till slut började jag nästan tro att jag hade drömt eller inbillat mig alltihop. Det var ju tråkigt det här med F, sa jag  lite i förbigående för ett tag sen till en annan kollega som är mycket tightare med F än vad jag är, och kollegan höll med, men sen började jag tänka att det kollegan kanske generellt bara avsåg de ovan nämnda icke jobbrelaterade grejerna. För vi, F och jag, har sedan dess suttit på flera veckomöten och pratat med andra om projekt 2024 och då borde F kanske någonstans slänga in ett Och by the way så kommer jag inte att kunna jobba med detta nästa år eftersom jag inte är kvar då, men nä. Sen kom i alla fall en annan kollega och sa att det var ju tråkigt att F skulle sluta, så jag behövde i alla fall inte längre fundera på om jag hade inbillat mig hela grejen. 

Åkte sedan till Laserkvinnan på behandling, det gjorde GOTT för mina spända axlar och skulderblad. Åkte hem, städade lite snabbt, åkte sedan till stallet och red Köttbullen, var inte hemma förrän 21.45 och såklart i säng betydligt senare, så idag är jag något sleten. Känns också som att jag har en liten förkylning på gång vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att alla går omkring och småsnörvlar och hostar just nu, men jag hoppas det stannar vid en liten känning för på lördag ska min mans jobb bjuda sina anställda på mat och konsert med Lars Winnerbäck och igår visade det sig att det fanns en biljett över och den knep min man åt mig eftersom han vet att Lasse är min musikaliska husgud. Det här blir min sjätte eller sjunde Lars Winnerbäckkonsert och det blir nog kul även om jag känner exakt noll personer på min mans jobb och egentligen inte heller gillar såna där stora arenakonserter där man sitter ner och där ljud och ljus och allt är 100 % synkat och perfekt för det känns ju som att man lika gärna bara kan köpa skivan och sitta hemma och lyssna på den. Livemusik ska väl ändå inte låta precis som ett studioalbum? 

Men det blir nog ändå bra, hoppas jag. Nu ska jag bara ta mig genom arbetsdagen och förhoppningsvis kunna tillbringa återstoden av dagen på sofflocket, görandes exakt ingenting alls, och förhoppningsvis också kunna mota förkylnings-Olle i grind. Var tvungen att googla detta uttryck för vem fan är egentligen Olle och varför ska han motas bort? Visade sig att "olle" är ett gammalt ord för "tjur och så blev jag nästan provocerad av övertydligheten hos Wikipedia som förnumstigt förklarade att En tjur som tänker fly från sin hage bör man mota i grinden så att han inte kommer ut. Ja, det fattar väl ändå ALLA utan att det ens behöver sägas? Tack och hej. 

1 kommentar: