måndag 6 november 2023

Min man, en potentiell terrorist

Glömde skriva om en grej som hände i samband med Lars Winnerbäckkonserten i lördags. Det var tydligt kommunicerat att man inte fick ha med sig väskor in, och det stod också vakter och muddrade genom varje person som ville in i arenan. Man har ju sett på Cops hur det går till, så de flesta meddelade redan innan själva klappandet utanpå kläderna började att den hade en nyckel eller mobiltelefon i fickan. Min man hade tagit med sig sitt pennskrin. Där förvarar han saker som enligt honom är livsviktiga, detvillsäga några pennor, ett suddgummi, en linjal, en pincett och sina öronproppar. Eftersom min man har lite tinnitus så var nu öronpropparna ett givet måste för honom inför lördagens konsert.
Ska du verkligen ha med hela pennskrinet bara för ett par öronproppars skull? undrade jag, och det skulle han tydligen, oklart varför men det var ju inget som jag behövde bekymra mig om. Men i entrén till arenan blev det stopp. Pennskrin var icke önskvärda eftersom "man kunde stoppa saker i dom". Har svårt att föreställa mig att man kan stoppa något slags massförstörelsevapen i ett pennskrin i storleksordningen glasögonfodral, men vakterna var stenhårda trots att min man öppnade pennskrinet och visade att det  bara fanns tre (3) pennor, ett (1) suddgummi, en (1) linjal, en (1) pincett och två (2) öronproppar i det och inte en tillstymmelse till bomber eller annat. Men det hjälpte inte, han fick tassa iväg och lämna in pennskrinet i någon slags väskförvaring. Däremot fick en person i kön efter oss gå in med en plånbok som hade ungefär samma konstruktion som pennskrinet, ett läderfodral med blixtlås som man mycket väl skulle "kunna stoppa saker i", men det fick passera eftersom det var en plånbok. Antar att ett pennskrin är ett udda föremål i dessa dagar, och går man dessutom omkring med ett pennskrin i fickan så är man väl att betrakta som apart och mycket väl i stånd att spränga en hel arena? 

2 kommentarer:

  1. Apart ja, sprängare nej. Men varför insisterade han pa att ha med hela pennskrinet? Vad tänkte han använda det till?
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han har ju sina öronproppar där! Varför han sen tyckte det var "smidigare" att ta med hela pennskrinet än att bara ta med själva öronpropparna kan jag dessvärre inte svara på. Inte han heller tror jag.

      Radera