torsdag 9 november 2023

En flicka som kallas Alice

Har läst En flicka som kallas Alice av Kristin Hannah, detta är handlingen: 

I den lilla staden Rain Valley händer sällan något, ända tills den dag då en liten flicka dyker upp från de djupa skogarna, undernärd, skräckslagen, aggressiv och omöjlig att få kontakt med. Trots sökning i alla polisregister över försvunna barn lyckas man inte fastställa flickans identitet. Myndigheterna vill låsa in henne på en institution tills man hittat någon anhörig. Tills helt nyligen var Julia Cates en framstående barnpsykiatriker, men en skandal förstörde hennes karriär och medierna jagade henne. När hon får ett desperat telefonsamtal från sin syster, polischef i hemstaden uppe i nordvästra USA, tar hon chansen att slippa ifrån den plågsamma situationen i Los Angeles. Rykten sprids snart om "vargflickan" och den skandalomsusade psykiatern som tagit sig an henne och återigen ifrågasätts Julias kompetens. Men för Julia är ingenting viktigare än att rädda den lilla flickan, som hon kallar Alice, och som sakta, sakta börjar återvända till livet. Då uppträder plötsligt en man som säger sig vara far till barnet, en man som avtjänat straff för mord på sin hustru och dotter?

NJAE? kände jag efter att ha läst den första kanske fjärdedelen av boken. Tyckte inte det var något större fel på själva grundstoryn, men den blev lite väl mycket indränkt i sockersliskig känsla av Allersroman vilket gjorde att jag tappade intresset för hela berättelsen för det var ju så givet hur det skulle sluta (lyckligt) och sedan blev det också inte bara på gränsen till utan helt overkligt, som 


!!!!! SPOILER ALERT !!!!!! 

när "Alice" återförenades med en varg som varit valp när hon hittades och som sedan dess fått växa upp i något varghägn, och den inte bara genast kände igen henne (vilket ändå kan omfatta ett uns av rimlighet), utan också på kommando kunde visa henne var hennes/deras grotta där de bott legat en dryg dagsmarsch bort (väldigt overkligt) samt även förstå innebörden när Alice säger "nu är du fri" och den genast tassar iväg för att återförenas med sin väntande flock (heeeelt djävla overkligt).



!!!!! FORTSÄTT HÄR !!!!!

Nä, men sen var det för mycket kärlek och tårar och ömsinta kyssar och annat dravel för min smak. Den här boken får två väldigt små skogspartier av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar