tisdag 14 november 2023

“Dwell on the beauty of life. Watch the stars, and see yourself running with them.”

Jobbade till sent igår pga att folk har mage att boka möten på eftermiddagar och jag tydligen inte har mage att tacka nej. Eller jag ser det så här: det är kanske ingen mänsklig rättighet att få välja sina arbetstider så att det passar en och börjar man tacka nej till jobbgrejer med hänvisning till de arbetstider som man själv valt för att det passar en så kanske det kommer någon från högre ort och tvingar en att jobba åttatillfem som alla andra, och då kommer jag förmodligen att dö själsligen. Därför tackar jag alltid ja, även om det innebär att jag får jobba längre. Rent teoretiskt skulle jag ju komma senare den dagen, men det händer aldrig, älskar mina jobbmorgnar för mycket för det. 

Satt alltså med på det där mötet igår, inget av det som sades berörde mig speciellt mycket så det kändes ganska så meningslöst ändå. Åkte hem, tog hundarna och gick ut i skogen. Upptäckte till min glädje att tåhelvetet gjorde mindre ont, i alla fall när jag gick på mjuk skogsväg. Inte så att jag kunde studsa fram obehindrat men jag behövde inte heller stulta fram som Krösa-Maja 2. Gick där och var nöjd och försökte komma på någon annan kvinnlig karaktär i Emil i Lönneberga som jag skulle kunna likna min nya gångstil vid och landade i att det fick väl bli Alma, fast har man någonsin sett henne göra något annat än slå händerna för ansiktet och säga hujedamej? Men Lina kändes lite för ung och rask och Kommandoran för gammal och ondskefull och jag är ju så att säga beyond Krösa-Maja och sen kom jag inte på någon mer. 

Kom hem och då var det banne mig redan mörkt. Staplade lite ved, tränade lite knäböj (måste ju hålla artrosen stången vad en inflammerad tåled än säger) och lade mig sedan på min fantastiska IR-värmemadrass en stund. Den är ganska styv så när jag lägger den i soffan så sjunker jag inte ner, så när jag låg där och åt min kvällsmat så kändes det nästan som att jag låg till bords som en annan romare. 

Tidigare på dagen så hade jag varit och hämtat ut ett paket. I somras fick vi nämligen en sommarpresent från jobbet, ett sånt här "gift card" där man kan välja själv. Det är extremt mycket köksgrejer signerat Markus Aujalay och Mischa Billing. Vi fick Markus Aujalays grillbestick i julklapp från jobbet förra året och nu i somras så var det många som valde ytterligare en uppsättning av dessa bestick för att få ett dussin, men vi är aldrig 12 personer som grillar i casa de Johansson så jag tyckte det var lite onödigt även om det är jättefina bestick. 

Sen såg jag att det där presentkortet snart gick ut så då blev jag girig och kände att den här gåvan inte fick brinna inne så då bestämde jag mig för Markus Aujalays stekpanna, inte för att jag behöver en men annars var det väldigt mycket japanska kockknivar och pepparkvarnar och ostbrädor och bourgogneglas som jag behövde ännu mindre. Nähä, men då var väl stekpannan slut? Försökte välja Marcus Aujalays kastrull istället, för en kastrull har man väl alltid nytta av, men då var den OCKSÅ slut.  Till slut valde jag Markus Aujalays UNIVERSALHACKARE, en plastbytta där man kan sätta ner en speciell kniv (eller en visp) och så drar man i ett snöre i locket som får knivarna att rotera och så blir allting finhackat (eller grädden vispad).  Hämtade ut den förra veckan och testade den i helgen som gick när jag på ett litet kick hackade ihop lök, oliver, soltorkade tomater och saltgurka att pigga upp mina grönsaksbiffar med, det var kanon även om det blev rätt mycket mer disk jämfört med att hacka med en kniv på en skärbräda, men men.

Fick ett mail med påminnelse om att jag hade ett paket att hämta ut och såg då ett sms från Schenker som jag missat eftersom det kom samtidigt som två andra du-har-paket-att-hämta-sms och jag bara hade två paket att hämta och jag tittade inte så noga för jag hade en lång radda med "du har paket att hämta"-sms, inte för att jag handlar så våldsamt utan mer att jag aldrig blir färdig att radera dom och för övrigt så visste jag ju att jag bara hade två försändelser, ett från det här "gift card"-företaget och ett från Bokbörsen. Men då hade detta hänt: när jag var inne och valde Markus Aujalays  UNIVERSALHACKARE på det här gift card-hemsidan så ska man ju fylla i sitt gåvokortsnummer och sedan namn och adress och sådär och det gjorde jag, men sedan hängde sig sidan och jag fick börja om. Sedan var det väl någonting behind the scenes som hände så plötsligt gick det iväg två beställningar och jag hade nu det tveksamma nöjet att få hämta ut ytterligare en Markus Aujalays UNIVERSALHACKARE till samlingarna. Aja, tänker att jag nog kan ge den till min svärson i julklapp så det blir nog bra. Googlade för att se vad den var värd (239 kronor) och när jag skrivit Marcus Au...eftersom jag då inte visste att han stavade med k så föreslog Google att jag nog menade Marcus Aurelius, romersk kejsare, död år 180 e Kr, så det passade ju bra för en som ligger till bords och äter sin kvällsmat enligt ovan. 

Idag ska jag jobba, sedan handla, sedan få andra dosen av bältrosvaccin, sedan hem och SLAPPA. Och imorgon är jag LEDIG. Då ska det förhoppningsvis slappas ännu mer och hoppas också att jag inte blir jättesjuk av vaccin-biverkningar så att jag kan njuta maximalt. Mmm...lediga dagar. Det är väl ändå det bästa som finns.  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar