fredag 24 november 2023

Distant memories are buried in the past, forever

Igår hände det inget speciellt förutom att det var nio plusgrader när jag steg upp. I onsdags var det fyra minus, så det var ju lite skillnad om man säger. Under dagen började det blåsa, och på kvällen vankades det både regn och hagel. Det var som att det var april istället för november. 
Sen var det fel att skriva att det inte hände något speciellt för det hände en tråkig grej för min man, han blev nämligen uppsagt från sitt jobb. Det är bistra tider även i hantverksbranschen numera. All nyproduktion av allt verkar ju ligga nere och alla sparar in på allt som inte är nödvändigt. De sista veckorna har han fått gå och be om mer jobb istället för att bara få en to-do-lista lång som ett ösregn, så det har väl varit på gång ett tag. Men det blir det ju inte roligare av. Aja, det löser sig väl på något sätt. Det kan väl inte vara lågkonjunktur i evigheter ändå va? 

Jobbade, åkte hem, promenerade med hundarna, städade, bäddade rent i sängarna, åkte till stallet, kom hem, duschade, gick och lade mig. Innan jag åkte till stallet så noterade jag att en av mina skor var borta. Trodde det var Laban som var skyldig, men dörren till hallen hade varit stängd och när han snor en sko, vilket skam till sägandes fortfarande händer, däraf den stängda dörren, så brukar man komma på honom med att han ligger och tuggar på den och jag kunde banne mig inte hitta den någonstans. Gick till och med ut och letade på yttertrappan för jag tänkte att den kanske hade åkt med ut i blåsten, men nä. Nu var det inte skor jag använder i stallet så det spelade ju ingen roll SÅ, men det var irriterande. Hatar när saker till synes bara försvinner. Sen hittade min man skon i tvättkorgen. Man kan ju undra hur den har hamnat där, men förklaringen var ganska enkel. När jag bytte lakan i sängen så hade jag nämligen föst högen med de gamla sängkläderna med foten framför mig, från sovrummet och vidare ut i övre hallen och nerför trappan, och sedan när de låg där i en hög på golvet i nedre hallen så samlade jag ihop dom och la i tvättkorgen och då råkade tydligen ena skon följa med. 

Idag är det BLACK FRIDAY, Gud bevare mig väl för det. Tur man slutar tidigt så att man slipper trängas med folk som ska gå man ur huse för att stilla shoppingsuget och som av den anledningen korkar igen vägarna för vanliga dödliga som bara vill ta sig hem. En fröfirma där jag brukar handla (på nätet såklart) hade infört BLACK FRÖDAG, det tycker jag var roligt. Väntar nu bara på att nåt företag som säljer bläckpatroner ska annonsera BLÄCK FRIDAY, om det inte redan är gjort villsäga. Är ju inte som att man lusläser alla annonser som fladdrar förbi i ens flöde för då skulle man ju sannerligen inte få mycket annat gjort.

Helgen är som sagt vikt åt BOOT CAMP och mycket annat lär man ju inte orka, hehe. Tänkte först köra lite intervaller efter jobbet för nu känns tån rätt hyfsad, men sen tänkte jag att det nog inte är fel att låta den vila över helgen också, så det blir nog raka vägen hem och så en promenad med hundarna istället. Ska också på ren jävelskap gå till bibblan och lämna och hämta en bok, bara för att man kan. Har ju fått tillträde till meröppet-funktionen nu men ännu inte testat om det funkar så det blir kanske platt fall, hehe. I normala fall är ju bibblan helt stängd på fredagar, men nu har man ju lite fått nycklarna till himmelrikets portar i handen. 
Ikväll tänkte jag laga någon soppa, tycker det känns som soppväder idag, och sen ska vi kanske då se klart på mastodontfilmen Harry Potter och de vises sten som vi påbörjade i onsdags. Eller så blir det ett avsnitt av House of the dragons. Eller kanske till och med båda? Vi får väl se hur dagsformen, eller snarare kvällsformen, är. Det brukar ju inte vara mycket med en på fredagskvällarna, men plötsligt händer det och någon gång kanske orkar man vara vaken till efter 21? 


4 kommentarer:

  1. Hur långt har ni kommit med House of Dragons? Gillar ni den? Jag tror att jag såg tre avsnitt, men sedan tröttnade jag. Till viss del för att jag inte hittade någon grundstory och (skam till sägandes) dels för att en av huvudpersonerna såg ut som en lag Henrik Fexeus vilket jag inte kunde sluta tänka på.

    Annat kul. Jag läste att Stadsbiblioteket i Göteborg hade glömt att låsa dörrarna en söndag och att cirka 200 personer hade varit inne och lånat böcker, läst och lallat runt utan att något blivit förstört eller stulet. Biblioteksbesökare alltså - vilka finingar, va?
    DDT

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är på avsnitt 5, jag tycker den är helt okej. Har dock lite liknande problem, tycker att a. kungen ser ut som skådespelaren Bengt Braskered, b. den första Handen (alltså drottningens pappa) ser ut som skådespelaren Gustaf Hammarsten, c. prins Daemon spelas av samma skådespelare som spelade prins Philip i The Crown. Men annars går det bra :)
      Läste också om det biblioteket, tyckte det var en riktigt fin grej!

      Radera
    2. Tycker för övrigt också att prinsessan Rhaenys är lite lik Marie Mandelmann :)

      Radera
  2. En lång Henrik F. skulle det ju ha stått. :(
    DDT

    SvaraRadera