onsdag 5 oktober 2022

Till stallet istället, v 40 2022, pt 2

Igår lades det ut information på min ridklubbs sociala media att tjoho, nu var drop in-ridningen tillbaka från och med nästa vecka. Fick höra lite, med betoning på lite, skvaller i måndags att de tydligen hittat nån ersättare för hon som slutade, så det var väl på gång. Jamen det var väl typiskt när jag just signat upp mig i en ny grupp, men nu får det väl vara såhär resten av terminen så får jag se sen hur jag gör. Gillar ju upplägget med drop in-ridningen väldigt mycket, men det beror ju mycket på vem som har det för det är ju lite en utmaning att få till bra lektioner när man inte vet vilka eller hur många som kommer eller på vilken nivå de befinner sig på. För det mesta har det varit väldigt bra, men i våras blev det inte det. Kanhända att  det berodde på att hon som hade drop in-ridningen slutade i somras, dvs hon hade väl redan nytt jobb på gång i våras eller hade det åtminstone i tanken, och då kanske det är svårt att hålla motivationen uppe, inte vet jag. Men annars har det överlag varit bra, genomtänkta lektioner på varierande nivåer och oftast en lagom stor grupp. 

Men! Var ju och provred min medryttarhäst igår, och det gick BRA! Eller ja, så bra som det nu kan gå med en treåring som bara precis är inriden. Longerade honom först, det gick bättre (för mig) den här gången, och sedan satt jag upp och skrittade lite medan ägaren fortfarande hade honom i longerlinan för säkerhets skull, han är som sagt bara tre, men det gick bra. Sedan red jag honom själv i skritt och trav på ridbanan och det gick också bra, även om det såklart var lite vingligt och dant, men det är ju inga konstigheter. Tänker att jag väntar med galopp tills vi känner oss lite mer säkra på varandra både han och jag. 

Så från och med nästa vecka (eftersom jag ska ge mig ut på en odyssé imorgon) så är jag Medryttare med stort M tre dagar i veckan. Så gick det alltså med "åh vad det ska bli skönt att bara vara hemma och ta det lugnt och slippa vara uppbokad hela tiden", hahaha. Men ja, det här är ju något som jag gör för MIG. Skulle säga att i alla fall 80 % av all den tid som jag har lagt på brukshundklubben de senaste tio åren har varit till för andra, och även om det såklart har gett mig något också. Men det ju ändå ett visst inslag av krav och måsten och tider att passa och förhålla sig till, och här får jag ju själv bestämma tider, dvs jag kan ta det direkt efter jobbet eller när det passar MIG, och det är en himla skillnad. Det är banne mig det enda som är dåligt med Bästa Måndagsgruppen™ är att den inte börjar förrän 19.30, detvillsäga o-er-hört många timmar för mig att sitta och dega innan det är dags att resa sig ur den o-er-hört sköna soffan, byta om, gå ut och sätta sig i en kall bil och vroooma iväg till stan. Särskilt på vintern så är motståndet o-er-hört massivt. Sen är det ALLTID trevligt när jag väl är där, så det är ju 100 % värt det. Men hade jag fått svinga med trollspöet så hade jag lätt kunnat ändra den tiden till ett par timmar tidigare på kvällen, men eftersom jag inte har gått på Hogwarths så får jag ju bara finna mig i att det är så det är. 

Jaja. Nu ska jag jobba, sen hem och PACKA OCH FÖRBEREDA för min lilla minisemester. Gulp! 

2 kommentarer:

  1. Så skönt när man landar i att faktiskt göra saker bara för sin egen skull, för att man tycker det är roligt.
    Lycklig resa! Det kommer gå jättebra😁
    Carina

    SvaraRadera