tisdag 25 oktober 2022

Can you imagine

Igår morse när jag var ute med hundarna konstaterade jag att det var uppehåll och 13 plusgrader. Klädde mig därefter och trampade hurtigt iväg de tre milen som utgör hälften av min cykla-till-jobbet-dag. Kom cirka halvvägs och sen började det dugga lite lätt. Övervägde om det skulle vara mödan värt att stanna och kränga på sig regnställ, men tänkte sorglöst att "det slutar nog snart". Det gjorde det såklart inte, utan snarare förändrades från dugg till ös men då tänkte jag (lite mindre sorglöst) att jag var ju ändå snart framme så det var ju inte lönt att stanna för att kränga på sig regnställ NU. Snart är ett relativt begrepp, men utöver det så var jag ju redan blöt. Kom fram i skick som en dränkt katt, men har efter 20+ års anställning samlat på mig diverse ombyten, så det var ju bara att kränga av sig det blöta och hoppa i något annat. Byxorna hängde på elementet hela dagen men var ändå inte torra när jag skulle hem så jag fick cykla hem i mina ombyteskläder med blöta byxor i en påse, ungefär som ett dagisbarn som har kissat på sig och fått låna något ur kvarglömt-lådan. Lagom förnedrande känsla, hehe. 

Hade ju såkallad hemmakväll igår eftersom jag avbokat min ridning pga hopp-olust. Tittade ikapp på Tunna blå linjen istället. Älskar den, har börjat se-om säsong ett parallellt med att jag tittar på säsong två. I övrigt fixade jag ett vedskydd med hjälp av kompostgaller eftersom Laban stjäl minst ett vedträ om dagen för att sedan lägga sig på hallmattan och flisa sönder det till atomer. Är så trött på att mötas av en hallmatta som är impregnerad av bark och sågspån när jag kommer hem, och det är dammsugaren också. Hoppas bara att han inte får för sig att bita sönder något annat bara för att möjligheten att tugga ved försvinner. Röjde också upp i ett hörn av matrummet där vi av någon anledning tryckt in en massa bös och där det nog inte blivit dammat sedan Gustav Vasas intåg i Stockholm (1523). Tränade ett pass tabata och kände mig allmänt präktig. 

Min man sa att han var tvungen att gå och lägga sig tidigt för han hade bokat tvättstugan klockan 07.00. Trodde han hade tappat det, men då handlade det om att han skulle göra ett eljobb i en tvättstuga i ett hyreshus i stan och  därför måste vara på plats 07.00 så att ingen annan hann komma och börja tvätta. Han börjar alltid 07.00 men eftersom firman han jobbar på och utgår från ligger i byn så räcker det att han lämnar hemmet cirka 06.58, men nu var han alltså tvungen att åka redan 06.30-ish som en vanlig dödlig. Själv har jag kört bil idag och kommit fram till jobbet både varm och torr. Allt är relativt här i världen. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar