tisdag 11 oktober 2022

Till stallet istället, v 41 2022, pt 1

Åkte till stallet, hade Ettan och den här gången gick det cirka tusen gånger bättre än förra gången. Vet inte om det var hon som hade en dålig dag eller om det var jag som hade det, men vi klickade ju verkligen inte. Men igår kände jag direkt när jag tog tyglarna att vi hade kommunikation, hon var inte alls lika stirrig utan gick att arbeta med. Någon gång kände jag att hennes fokus svävade iväg mot Tvåan, men då kunde jag snabbt få henne ur dom tankarna. 
Vi tränade på förvänd galopp och det är ju inte det lättaste, och speciellt inte med en så ung häst som Ettan (hon är fem), men såklart var övningen lite olika anpassad utifrån hästarnas erfaranheter. Tyvärr har Ettan JÄTTESVÅRT för högergaloppen och jag har ju en issue med att jag alltid blir så djävla stressad om jag inte får igenom galoppfattningen, och jag vet om det men ändå så gör jag samma fel och försöker liksom jaga in hästen i galoppen, och det gillade inte Ettan så då gick hon lite i baklås.  
Fick låna en dressyrsadel igår och man satt otroligt skönt i den, men det var också svårt att få fram skänkeln så mycket som Ettan behövde för att fatta höger galopp. Eller jag vet inte, men just där var det något som inte stämde där mellan oss. Kan också ha varit att både hon och jag började bli lite trötta där så att det låste sig. Men bortsett från det så gick det bra och jag kände mig riktigt nöjd efteråt. 

Idag ska jag rida min medryttarhäst Lille P. Det blir spännande. Förra gången var ju lite mer bara att känna sig för, och det blir det väl fortfarande tänker jag, men kanske lite mer på allvar nu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar