måndag 31 oktober 2022

Lille P v 43

Veckan med Lille P har varit bra, tycker jag. Känns som att vi lär känna varandra lite mer för varje gång vi träffas. Han har lite integritet, låter sig inte helt oreserverat låter sig kelas med och han kommer inte fram självmant i hagen. Däremot står han numera still och låter mig gå och hämta honom. Alltid något. Han gillar inte att bli borstad på bringan och bogarna och ibland vill han inte lyfta framhovarna utan diskussion, men i övrigt går det bra att hantera honom i stallet. Ridningen fungerar bra utifrån den nivå han är på. Rider honom bara i skritt och trav för det är ungefär vad han orkar med just nu, han blir rätt fort trött i huvudet har jag märkt. Jag funderar på galoppen, hur jag ska lägga upp den. Han har varit iväg på inridning i våras, och jag har fått se ett filmklipp där han galopperar med ryttare, så någon gång har han ju bevisligen gjort det. Så kanske att det är läge att i alla fall testa snart bara för att se om han så att säga fattar galoppen (höhöhö). 
Ägaren berättade att de ska ta in djuren från en jättestor hage på andra sidan vägen om några veckor, och sen kan man rida där. Den är väldigt kuperad, så det blir nog bra träning. Hoppas det går bra. Lille P är helt obrydd med att vara ensam i stallet och på ridbanan, men att lämna själva gården kan ju vara något annat. 

Ingen ridning på ridskolan idag för det är teorivecka. Ska KANSKE åka dit imorgon kväll, för då är det en clinic där ridlärarna rider, och det är ju alltid kul att kolla på. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar