onsdag 26 oktober 2022

Schack matt

Hörde precis en vuxen människa säga att hen inte kunde spela schack. Är helt förstummad, hur kan man inte kunna spela schack? Alltså, att vara BRA på att spela schack är ju en sak (en helt annan sak för att vara korrekt), men det hör väl ändå till allmänbildningen att veta hur pjäserna går? Eller är det jag som är problemet här? 

5 kommentarer:

  1. Det är du som är problemet skulle jag säga. Jag kan inte spela schack och jag har lyckats undvika att lära mig det i 74 år. Och jag tänker inte ändra på det nu heller. Visst, jag vet väl i princip hur de flesta pjäserna går och i stort vad spelet går ut på men i min värld finns det inget som är så urbota fruktansvärt tråkigt som schack. Utom möjligen sudoku. Så visa mig ett schackbräde och jag går åt andra hållet. Eller du kanske menade just att veta hur pjäserna går? Ja det kan ju vara svårt att undvika att lära sig men det är väl inte att kunna schack?

    SvaraRadera
  2. Jag säger alltid att jag inte kan spela schack om nån frågar. Annars kanske dom plockar fram schackbrädet, ve och fasa!

    SvaraRadera
  3. jeg er heller ikke helst sikker på når syvåringen lurer meg og når han har rett.

    SvaraRadera
  4. Vad jag menade var nog mer att man vet hur pjäserna går och har ett hum om vad spelet i största allmänhet går ut på. Ett schackproffs skulle förmodligen säga att jag inte "kunde" spela eftersom jag både är dålig på det samt tycker det är urtråkigt.

    SvaraRadera
  5. Spela schack? Hur pjäserna går?
    Nopsipopsi, här finns inget att hämta.

    Markattan, spelar backgammon

    SvaraRadera