måndag 20 juni 2022

Vecka fucking 25

Jamen nu har vi väl för fan harvat in i midsommarveckan. Jag är verkligen inte en sån som känner mig tvungen att säga Nu vänder det och blir mörkare, det må vara sant men det går ju liksom inte över en natt och vad är det med människor som nästan börjar höstdeppa innan de ens haft sommarsemester? I augusti är det möjligen tillåtet att börja känna att sommaren börjar gå mot sitt slut, men i juni? Absolut inte. 

Det här var i alla fall min helg: Min man skulle på AW med sitt jobb så jag tillbringade kvällen framför  tv:n och Global Champions Tour (det skulle jag ha gjort oavsett) och sedan var det tidigt i säng och upp tidigt på lördagen. Hade fått en inbjudan om att vara med på en hundmötes- och koppelträningsaktivitet och det tackar man ju inte nej till. Kan ju säga att lantisen Laban var i CHOCK, det där med att åka in till stan och miljöträna har vi nog bara gjort någon enstaka gång och då var han rätt liten. Nu var det människor och bilar och cyklar och en massa STÖK, tyckte han. Och sen skulle vi hänga i grupp med en massa andra hundar, och det var också STÖKIGT, tyckte han. Träningen gick väl sisådär, men det är ju bra att få ett kvitto på vad som kan bli bättre. Sen åkte vi hem och han var HELT utslagen resten av dagen. Jag gjorde moussaka och så tittade vi på Global Champions Tour, och så var det tidigt i säng och upp tidigt på söndagen med. 

Åkte till spårskogen, inte för att träna själv utan för att vara moraliskt stöd åt en träningskompis som skulle gå spårprov. Det gick bra för dom och det var kul även för mig eftersom det är jag som har tränat dom. Hängde sedan med andra viltspårnördar i drygt åtta timmar varav det regnade exakt HELA TIDEN, men det var ändå trevligt även om det är EXTREMT mycket väntan. Sen är det i princip livsfarligt att vara på tävling utan att tävla själv för då får man alltid någon uppgift, i alla fall om man känner arrangörerna. Jag åkte på att ansvara för korvgrillningen, så då blev man ju plötsligt en Viktig Person för utan grillad korv stannar viltspårsprovs-Sverige, sanna mina ord. Blev även väldigt sugen på att tävla själv, men nästa ordinarie spårprov krockar med BOOT CAMP i stallet i augusti, så jag får kanske satsa på det som är i september istället. Får väl se hur mycket feeling jag har då, hehe.  

Kom hem vid halv sex, påbörjade ett mycket  ambitiöst projekt att både baka bröd, rulla och steka köttbullar, koka potatis, koka ägg (till veckans äggmackor), köra ner soptunnan, mata hönsen och fixa matlådor (ifall någon undrar ifall min man satt sysslolös och betraktade detta mitt slit så hade han kommit igång med projekt "rensa bland prylar" och då är det ju bra om han får hålla på med det, hehe).  Sedan åt vi och kollade på Global Champions Tour och sedan kollade jag på två avsnitt av Skilda Världar, duschade, tömde diskmaskinen och gick och lade mig med söndagskorsordet i DN som en annan pensionär. PUH. Var så extremt trött så det blev inte många ord ifyllda innan jag föll som en fura i Morfei famn...och naturligtvis var Tage och Laban då tvungna att börja slåss med varandra. STÖN. De är inne i en fas där de håller på att göra upp om vem som egentligen bestämmer (den som egentligen bestämmer är ju Remus, men av dom två dårå) där Tage har varit väldigt generös och tillåtande så länge Laban var valp, men nu är Laban en jobbig tonårskille som behöver sättas på plats (enligt Tage) och Tage är en tråkig vuxen som som bara vill bestämma fastän han inget fattar (enligt Laban). Jaja, det går nog över. 

Nu väntar en kort vecka, så skönt. FYRA VECKOR KVAR TILL SEMESTERN. Gud vad länge det låter. 


2 kommentarer:

  1. Helt otroligt hur aktiv du orkar vara jämt. Jag blir helt trött av att bara läsa om det.

    Men skicka gärna hit lite regn, hade 40°C pa min balkong igar. Pust och stön!

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh. My. God. 40 grader, då hade jag varit ett kolli.

      Radera