onsdag 1 juni 2022

JUNI

Det är juni nu! Officiellt är det sommar, åtminstone om man som jag bara går efter att sommaren utgörs av juni-juli-augusti, hösten september-oktober-november, vintern december-januari-februari och vår mars-april-maj (kändes viktigt att skriva detta eftersom vissa människor tycker de får "höstkänsla" redan i mitten av augusti, vilket alltså enligt mig är FEL). Kom precis på att jag varken sått squash eller gurka än, så det får jag väl ta tag i till helgen. För nu väntar några bråda dagar, jobbmässigt dårå. Ska ha en nyanställd kille från Ungern på besök torsdag-fredag där jag förväntas introducera honom i hans nya arbetsuppgifter, som är ganska nya för mig också och av vilka jag själv bara tangerat någon luddig form av kunskap eftersom jag bara varit projektledare och det riktiga jobbet har gjorts av en konsult. Sånt tycker jag är så jobbigt, vad ska vi prata om i två dagar liksom?  
Första torsdagen varje månad har vi som jobbar med samma saker i koncernen ett gruppmöte. Och för att det ska passa alla tidszoner så börjar det klockan 14.00. Det passar ju inte mig, men det passar sig dåligt att säga att människor på andra sidan jordklotet väl får se till att pallra sig upp mitt i natten för att jag ska kunna sluta min vanliga tid. Nu har jag missat de två senaste mötena pga att de har råkat krocka med laserbehandlingen av mina knän, i början gick jag två gånger i veckan och då fick man ju liksom ta de tider som passade. Nu är det utglesat till en gång var tredje vecka eller så, men ta mig fan om inte det krockade denna gången också. Fast nu bokade jag faktiskt om den tiden för det är lite pinsamt att alltid avboka just detta möte med hänvisning till artrosbehandling. 

Längtar redan efter helg, men på söndag är det spårträning och på måndag är det Taxens Dag och där åkte man såklart på lite åtaganden som den föreningsmänniska man är. MEN då kom jag på detta finurliga, att man kan ju faktiskt ta ledigt på tisdagen. Har blivit riktigt bra på sånt verkar det som. Det beror såklart mest på att jag inte längre är (lika) jobbmässigt bunden till arbetsuppgifter som måste göras varje dag vare sig man vill eller ej, för är man det så blir det ju ett satans meck varje gång man vill vara ledig. Nu jobbar jag (mest) med saker som (oftast) är lite lättare att själv styra över, men är ändå rätt dålig på att ta ledigt lite sådär spontant och härligt. Här finns det helt klart en förbättringspotential. 

Var ÄNTLIGEN och hämtade mina nya däck igår samt fick lagat punkteringen på vinterdäcket. Eftersom ett av mina sommardäck inte heller höll luft som det skulle och alla fyra var slitna så var det inte lönt att lägga några resurser på dom när vinterdäcken skulle på i höstas. När jag fick punktering på ett av vinterdäcken för ett par veckor sen så fick jag därför byta två av vinterdäcken (obs, ej dubb) mot två av de minst dåliga sommardäcken. Det är varken tillåtet eller ens att rekommendera, men i den situationen ("inga däck på lager, oklart när vi kan få hem dom") var detta åtminstone det minst dåliga alternativet eftersom jag fortfarande behöver ta mig fram och tillbaka mellan A och B dagligdags och kollektivtrafiken inte som genom ett trollslag har byggts ut och blivit ett fungerande alternativ. Hade ju varit döden i grytan att bli stoppad och bötfälld för en sån grej när man dessutom ska punga ut med närmare 8000 för nya däck (inklusive skifte av fälgar, byte av däck, balansering, lagning av punktering och en kopp kaffe). Känns så surt och meningslöst att lägga pengar på fordon, men sådan är kapitalismen, otack är den armes lön. 



1 kommentar:

  1. Taxens dag, haha. Star inte i min (svenska) kalender.

    Annika

    SvaraRadera