måndag 13 juni 2022

Ny vecka, nya möjligheter

Jaha, så gick ännu en helg för att aldrig mer komma åter, men det är ju det som är livet, va? Jag verkar vara den enda i hela världen som inte haft någon i min omgivning som har tagit studenten, men i fredags hade vi ett litet fir för barnbarnen eftersom den ena slutade sexan och den andra trean. Alltså, va...?, tycker liksom att det inte var så längesen BARNEN slutade. 

I lördags var jag först på grytprov med Tage. Det gick inte bra. På träningen så har han ju varit väldigt duktig inne i grytet, men behövt lite stöttning för att ta sig in. På ett prov får man inte ge den stöttningen, utan föraren ska befinna sig minst 2 meter från ingången, så jag var lite tveksam till att starta men de andra sa att JOODÅ, KOM IGEN NU, så jag anmälde lite på vinst och förlust för det är ju inte så att det regnar grytprov över en, och så tänkte jag att det KAN ju hända att polletten ramlar ner. Fast det hade den inte, han tog sig visserligen efter många om och men in men väl inne så var det inte raka spåret fram till grävlingen (det finns olika gångar att välja och när vi har tränat så har det alltid arrangerats så att det blir lite motorväg fram till grävlingen, men nu var motorvägen avstängd och trafiken leddes om på småvägar kan man väl säga) och då blev han osäker och sen skulle han nödvändigtvis vända på ett väldigt trångt ställe och hamnade på fel håll och sen gick tiden ut och så var det inte mer med det. På eftermiddagen började Labans kurs i specialsök. För den eventuellt oinvigde så är specialsök att man lär hunden att söka  efter och markera doften av röd kong. För den eventuellt oinvigde så är en "kong" en slags gummileksaksak för hundar. Den finns i olika färger och då är det så att den röda luktar på ett sätt, den blå på ett annat och den svarta på ett tredje och dessa dofter är på en nivå som vi människor inte begriper. Antar att det handlar om att olika pigmentmolekyler är uppbyggda på olika sätt och av den anledningen doftar annorlunda. I alla fall så har någon bestämt att i specialsöket så ska man använda sig av röd kong och därmed basta. Själva träningen går till på samma sätt som man gör när man tränar hundar att leta efter  egentligen vad som helst, knark, pengar, kanteraller eller vad man nu kan tänka sig vilja att hunden ska hitta. Nu första gången så gick det väl mest ut på att få hunden att bekanta sig med doften så det kändes som att det mest var lek och på skoj, men det var nog jobbigt för Laban tokdäckade när vi kom hem och sov som en liten gris hela eftermiddagen och kvällen (och natten). 

Igår var det först långpromenad med hundarna, sedan var det Nation's Cup i hoppning där det i och för sig inte gick så bra för Sverige men det var ändå en kul tävling att titta på. Andra händelser var: plock i trädgården, baka bröd, laga mat, läsa bok och slösurfa på sociala medier. Det var den helgen det! Nästa helg ska jag på någon slags hundmötes/koppelträning i stan som en kompis håller i och som jag tänkte kunde vara bra för Laban, och på söndagen ska jag till spårskogen och hänga med en annan kompis som ska gå prov och ville ha moraliskt stöd och sällskap, så det känns inte som att det kommer att bli någon vila att tala om där. Och helgen därpå är det ta mig fan MIDSOMMAR? Hur gick detta till? Va? 

Idag är det avslutning på ridningen. Har fortfarande inte hört något från familjen som ville ha hjälp att sätta igång sin enögda ponny men såg på Facebook att de haft studentfirande så då är det gissningsvis inte prio ett att kommunicera med en blivande medryttare. Eller så har de ångrat sig? Aja, den som lever får väl helt enkelt se. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar