torsdag 16 juni 2022

Irritera mera

Lade precis ut en bild på instagram som föreställde en humla på en lupin. Lutar mig nu tillbaka och inväntar kommentarer om att den är en invasiv art och fy på mig som inte genast rycker upp den med roten och paketerar den mer omsorgsfullt än om den vore radioaktivt kärnavfall. Blir så trött på alla dessa vetabästbabianer som till varje pris måste pracka sin nyvunna kunskap på alla andra. Därmed inte sagt att jag inte förstår problematiken med lupiner, för det gör jag. Men för det kan man väl få tycka att den är snygg? Det är ju för övrigt inte förrän/om den börjar fröa av sig som den kan sprida sig hej vilt och det kan man ju stävja genom att plocka bort fröställningarna, men folk går ju på som om de har fått huvudrollen i Triffiderna anfaller

Har några lupiner i trädgården och dom har varken blivit fler eller färre på de 12 år som vi bott här, men här är ju också jorden osedvanligt mager och ämlig. När vi flyttade hit växte det parkslide på ett ställe i trädgården, den körde vi över ett par gånger med gräsklipparen och sen fanns den helt enkelt inte mer. 

1 kommentar:

  1. Lupiner är verkligen snygga. Och jag skulle gärna haft några i trädgården, men jag vågar inte. För även om jag också har mager och eländig jord som egentligen bara fungerar för potatis - så kan man ge sig fan på att saker man inte vill ska spridas, kommer att föröka sig som ett virus.

    SvaraRadera