tisdag 28 juni 2022

Natten då Tallulah Murray försvann

Har läst Natten då Tallulah Murray försvann* av Lisa Jewell och om du inte per omgående travar iväg till bibblan och lånar den** så kommer du enligt mig att missa en riktigt bra läsupplevelse. Detta är handlingen:

2017: Det är en vacker sommarkväll, och tonårsmamman Tallulah Murray beger sig ut på fest med pojkvännen. Det är hennes första utekväll sedan hennes älskade son föddes, och mamma Kim ska vara barnvakt. Klockan 23 skickar hon det sista sms:et till Kim, men efter det hör Kim inget mer. Och Tallulah Murray kommer aldrig hem igen.

2018: Deckarförfattaren Sophie har precis flyttat till ett nytt hus, som ligger i anslutning till den lokala internatskolan, där hennes pojkvän fått jobb som rektor. Sophie börjar nyfiket luska i Tallulahs försvinnande, och under en promenad i skogen får hon syn på en liten skylt som sitter fast på ett staket. Det står "GRÄV HÄR"...

Jag gillar verkligen Lisa Jewells böcker och den här var inget undantag. Hon kan verkligen konsten att beskriva en händelse och så tror man att jaha, så här är det, och sen skalas lager efter lager av som på en lök och så till slut visar det sig att det inte var alls som man trodde. Nu misstänkte jag visserligen hur själva upplösningen kunde bli rätt så tidigt (inte i detalj, men huvuddragen), men det gjorde inte boken mindre spännande och gripande. Den får fem barnvakter av fem möjliga. 


* Oklart varför den inte bara heter Natten då hon försvann som den heter i originaltitel, eller The night she disappeared dårå. Namnet Tallulah Murray ligger verkligen inte bra i min svenska mun, om jag får säga vad jag tycker. 

** Jag fick i och för sig stå i kö för denna bok i cirka 4 månader, men det var det värt. 

1 kommentar:

  1. Men åhhh vilken bra bok!!! Nu ska jag läsa allt av Lisa Jerwell!
    Ingela

    SvaraRadera