onsdag 29 juni 2022

Störigt

Något jag stör mig så SJUKT mycket på är när folk pratar om människor dom känner som om det vore ens gemensamma bekanta. Tycker sånt är både självupptaget, lite respektlöst och även på gränsen till efterblivet. Möjligtvis att barn kan komma undan med sånt, men vuxna borde verkligen veta bättre. 

Idag fick jag en fråga från en bekant om jag ville ha lite grönsaker till mina höns. Det tackar man ju inte nej till, och det gjorde jag såklart inte heller. Jag fick en hel låda av Lasse, förkunnade den bekanta. Nu råkar jag veta att Lasse är hennes granne och tillika professionell grönsaksodlare, men det är bara för att jag känner en som känner en som känner Lasse Grönsaksodlare, men det vet inte hon om att jag gör. Plus att jag har hört henne, när hon pratat med andra, nämna "Lasse" som om de borde känna honom och där jag vet att de inte känner en som känner en som känner honom.
VARFÖR? Ett tag retade jag mig så sjukt mycket på en annan person som höll på så att jag alltid avbröt med frågor som Vänta lite nu, vilka är Susanne och Stefan? i tron att det skulle väcka någon slags aha-upplevelse att det inte är allmän kunskap att veta vad någons gamla klasskamrater heter, men gav upp eftersom jag bara fick någonting i stil med Jamen det är ju Åkes och Mariannes dotter som bor ihop med Kjells kusin till svar, och sen fortsatte hon pladdra på som om ingenting hade hänt, immun mot ironi som Jaha, jamen dom känner ju alla.

Tänker nu att jag kanske bara ska spela med istället, skruva det ett snäpp åt andra hållet och lägga saker på minnet, kanske till och med börja ställa initierade frågor om hur det står till med Berit och Jan-Olof och om dom någonsin köpte den där bilen de funderade på 2009. Det kunde nästan vara värt ett försök.

2 kommentarer:

  1. Haha, i det läget haller man käften och tar emot vad som bjuds. Gratis är gott vet du väl ;). Iaf för dina höns.

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, det händer rätt ofta att jag tar hem bröd och sånt som blivit över från vår gemensamma fredagsfrukost på jobbet "till hönsen" som jag själv äter upp sen :)

      Radera