tisdag 7 maj 2019

Till stallet istället, v19, pt1

Igår var det strålande sol när jag åkte till stallet och på vägen dit (lite drygt 20 min) hann jag med att himlen först blev kolsvart och levererade en rejäl regnskur och sen att det blev strålande sol igen. Ja, men om majvädret kom i april så är det väl inte mer än rätt att aprilvädret kommer i maj? Det ombytliga vädret medförde i alla fall att vi red inne i ridhuset. Karin sa att Pojken hade varit "jätteseg" på den tidigare lektionen, men det var i alla fall inget jag märkte av. Tvärtom kändes han mer och mer som min gamla vanliga Pojke, dvs testar om det funkar att vara lat och när det inte funkar så jobbar han på bra. Han var lite dum först i vänstervarvet och ville inte jobba på böjt spår, men efter lite korrigering så funkade det. Fast jag fick vara med och ha ytterskänkeln som ett skruvstäd en bra bit innan det var dags att vända in på öppna delen av volten för annars ville han skjuta ut bogen och springa rakt fram. Sen blev det fel galopp ett par gånger i vänstervarvet, men resten av lektionen gick han som en KLOCKA. Kunde till och med galoppera honom riktigt långsamt och rätt så nära bakom en annan häst i alla fall 25 meter, hans normaltillstånd är ju annars att dundra ikapp framförvarande och sedan bryta av.
Vi red en övning med bommar som var rätt lik den vi red i fredags, och det gick bra. Framför allt kändes han pigg och positiv till arbete (bortsett från det inledande tjafset på böjt spår i vänster varv). Tyckte ju förra måndagen att han kändes så trött och liksom flåsig, men det var väl något övergående fenomen.
Alla de andra ponnyerna var redan ute i hagen, och såklart den hage som ligger absolut längst från stallet. Tog nästan en halvtimma att knata fram och tillbaka och jag var därför inte hemma förrän JÄTTESENT. Men det var det värt. Så mysigt med ljus kvällspromenad och fågelkvitter och att få släppa i gräshage.
Pojken <3 <3 <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar