måndag 13 maj 2019

Bygga voljär - an epic movie part 2

Måste ju säga att i jämförelse med hönshusbygget är jag ytterst lite delaktig i uppförandet av voljären. Ibland kommer min man och ber mig hjälpa till att hålla någon bräda, eller kontrollera med vattenpass medan han håller en annan bräda, men annars har detta projekt mer eller mindre "skött sig själv" om ni frågar mig. Om ni frågar min man så har han såklart en helt annan version som inkluderar mängder av arbete, både fysiskt och sedan ska det ju kluras på lösningar när problem uppstår.

Själv har jag varit ute och flängt från det ena till det andra och i princip inte varit hemma på hela helgen. Men i går eftermiddag så såg det i alla fall ut så här i voljären-to-be:




En snickrande man! Finns det en vackrare syn?

Något slags ramverk har alltså kommit upp på två sidor. Det knepigaste med den här biten var nog att den kortsida som är närmast i bild tidigare var en bit av staketet och ska nu ersättas med en grind in till voljären. Det vill säga, när man tog bort staketet där tog man också bort möjligheten att kunna ha hundarna lösa på tomten, vilket både dom och vi är vana vid. Den delen av tomten där växthuset står ligger liksom i en flik som vi inte har brytt oss om att hägna in eftersom marken där är så knölig och full av stenar och stora rötter så det var enklare att sätta staketet på hitsidan om denna flik av tomten än att dra det runt för att få ytterligare kanske 30 kvadratmeter där det främst och mest kändes som att det skulle bli jättesvårt att klippa gräset p g a ovan nämnda stenar och rötter. Och annat! När vi byggde växthuset var det jag som fick äran att gräva ut för grunden, och det visade sig att där låg allt som blivit över från förra ägarnas renoveringar. Grävde bland mycket annat upp en massa kakel med fiskar på, armeringsjärn, kycklingnät och en mumifierad betongsäck. Betongröret som ligger inne i voljären-to-be är ett annat sånt där utgrävningsfynd från förra ägarnas kökkenmödding*. Det tänkte jag dock kunde få vara en del av inredningen i voljären eftersom vaktlar gillar att gå och gömma sig. To be continued precis som vanligt.



* För att vara helt korrekt så är en kökkenmödding en avfallshög från den senare delen av äldre stenåldern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar