onsdag 8 maj 2019

Störighetslistan

Blir alltid på hugget när jag ser att det börjar cirkulera listor i de bloggar jag läser. Sånt kan jag bara inte motstå. Den här gången handlar det om störigheter och är det något jag verkligen stör mig på så är det störiga personer och saker. Så hääääng med:


Vad är det absolut störigaste du vet?
Spontant känner jag: folk som liksom utgår från att alla har det som dom och att samma förutsättningar gäller för alla. Till exempel att bara för att de själva har råd och möjlighet att gå ner i arbetstid så ska "det handlar baaara om att prioritera" gnidas in i ansiktet på de satar som verkligen inte har råd (sen finns det visst rätt många som skulle kunna ha råd men som inte har lust att göra några som helst uppoffringar, men det är inte samma sak). Stör mig sjukt mycket på folk som tycker att "de inte har fått någonting gratis här i livet" och "jag började med två tomma händer" och sen visar det sig att de nästan inte kunde bli ammade som småbarn för att den där silverskeden de föddes med tog så extremt stor plats i munnen, och att de i själva verket har haft det så extremt väl förspänt jämfört med vanliga dödliga. Eller som härförleden när någon skulle ta ett exempel ur vardagen och inledde med "alla har ju diskmaskin, eller hur?". NEJ, ALLA HAR FAKTISKT INTE DET.
Personligen tycker jag också det är så extremt djävla störigt med folk som inte kan känna av att det inte är läge, och som verkligen inte fattar att man inte vill umgås eller småprata trots att man sänder ut diverse "jag vill inte bli störd"-signaler.

Vad tror du andra personer stör sig på med dig?
Jag är rätt så bra på att identifiera och sätta ord på problem, samt är inte rädd för att lyfta upp saker som inte funkar till diskussion. Brukar generera en hel del missnöje i leden. Kan också mycket väl föreställa mig att folk tycker att jag är rätt så dryg, självgod och tar mycket plats.

Störigaste personlighetstypen på fest?
Dryga översittartyper som har druckit lite för mycket och som ska stå i timmar och berätta för en hur saker och ting fungerar och som vägrar lämna en ifred. Folk som vill dansa med en och som inte kan ta ett nej utan ska stå och TJATA, som om det handlade om att man försökte spela hard to get. Folk som inte kan hantera alkohol.

Någonting du stör dig på i kommunaltrafiken?
HERREGUD, VAR BÖRJAR VI? Att folk knuffas och beter sig som as för att komma på först. Folk som låter sin väska ta upp sittplats och inte självmant flyttar på den när det kommer andra. Folk som sitter på yttersäte och inte självmant flyttar in när de ser att folk letar efter någonstans att sitta. Folk som sitter på ens sittplats på tåget och som blir sura när man påpekar att man har platsbiljett. Folk som står och röker som borstbindare inne i busskuren. Folk som lyssnar på musik högt. Folk som har fötterna på sätet (okej om man tar av sig skorna, inte annars). Folk som stinker parfym. Folk som inte sköter sin personliga hygien. Folk som är otrevliga mot busschauffören. Folk som överlag inte anstränger sig för fem öre för att göra resan smidig för alla inblandade. Folk som bråkar. Verkar som att folk och kommunaltrafik är en djävligt dålig kombination. Det enda jag i princip inte stör mig på är folk som pratar i mobiltelefon eftersom jag älskar att tjuvlyssna. Då stör jag mig bara på att de kanske går av mitt i en lyssning så jag aldrig får veta om de tänkte dejta den där killen som verkade lite konstig men som de trots allt matchat med på Tinder.


Störigaste personen på kontoret?
Kanske den som har gjort den här listan och som verkar tro att alla jobb är synonymt med att "jobba på kontor"? Men på arbetsplatser generellt är det väl folk som inte kan samarbeta med andra och folk som sätter sin egen bekvämlighet först och som inte kan ta en för laget.

Internet?
Folk som verkar tycka att det är en mänsklig rättighet att helt oombedda skriva taskiga grejer. Så lågt och fegt och allmänt elakt. Troll. Trådar i diskussionsforum där folk skriver "jag har inte läst hela tråden men..." och så skriver de det som redan sagts sjuhundra miljoner gånger förut. Folk som måste tala om för den som inte läst hela tråden att "TS" redan fått det rådet, kom med något nytt så att tråden blir ännu längre och mer meningslös. Slutligen: FLASHBACK FORUM. Fy helvete vad mycket korkade människor det finns i allmänhet och på Flashback i synnerhet. Man blir på riktigt mörkrädd när man läser dessa rasistiska, antifeministiska och allmänt hatiska inlägg av vilka det verkar gå tretton på dussinet.

Det mest irriterande ljudet?
Ljudkonflikter, typ när någon sätter på en skiva fastän tv:n redan står på. Folk som smaskar och sörplar. Folk som sitter och trummar med fingrarna på bordet. Flams på skvalradio i allmänhet och reklamljud från online-casino i synnerhet.

En grej du stör dig på med dig själv?
När jag gör saker i sista sekunden eller är i tidsnöd. Det händer inte jätteofta, men tillräckligt ofta för att jag ska störa mig på det, eftersom nyckelordet till ett harmoniskt liv stavas framförhållning.


Det störigaste en person kan göra på dejt?
Försöka framstå som perfekt och därigenom inte kunna bjuda på sig själv för fem öre. Eller i största allmänhet bete sig som om hen är Guds gåva till mänskligheten och vara allmänt dryg och självupptagen.
PS: Har skrivit om en i sanning rätt så misslyckad dejt här. Rätt så rolig i efterhand dock. Enjoy.


Det störigaste en person kan göra i ett förhållande?
Försöka tvinga den andra att tycka likadant, eller att i största allmänhet försöka förändra en annan människa. Att låtsas att man är överens för att man inte orkar ta en diskussion, och sedan ändå göra tvärtemot vad man kommit överens om. Att inte kunna be om ursäkt när man sårat den andre, eller ännu värre: Be om ursäkt men inte mena något med det.
Någonting du stör dig på men som du vet är löjligt och du borde sluta bry dig?
Massor. Till exempel folk som är väldigt måna om sitt utseende. Jag vet: DET ÄR VERKLIGEN INTE MIN SAK. Men jag stör mig på det ändå.

Är det störigt att störa sig på grejer?
Det tar absolut en massa onödig energi när det handlar om saker man ändå inte kan påverka eller göra någonting åt. Fast samtidigt så finns det väl nästan ingenting som är värre än likgiltighet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar