tisdag 14 maj 2019

Till stallet istället, v 20, pt1

Förra veckan blev det bara ett ridpass. Kom till stallet i fredags för drop in-ridning precis som vanligt, men när jag läste listan över tillgängliga hästar så kände jag bara NÄE. Den enda ponnyn som fanns var Prickponnyn och honom hade jag banne mig inte lust med. Alltså, han är ju välskolad och kul att rida, men jag PALLAR INTE det här med att han ska se spöken överallt och dra som en avlöning från dom. Eller åtminstone gjorde jag inte det i fredags. Och den enda stora häst som jag möjligtvis skulle kunna tänka mig att rida var redan paxad. Då är det ju fiffigt med drop in, att man bara kan säga tack men nej tack och sedan avvika. Ångrade mig sen, men då var det ju så dags.

Först var det lite drama i stallet, för det har nämligen varit inbrott i helgen som gick, där man bland annat har snott en massa sadlar. Mest av privatryttarna, men även ett par av de finare ridskolesadlarna. Vårt (min och min dotters) skåp hade de bara klippt upp låset på och sen antingen blivit avbrutna, men kanske mer sannolikt bedömt att innehållet (våra hjälmar, mina ridstövlar, några dressyrspön, ett par sporrar, putsgrejer och lite hästgodis) inte var så attraktivt som stöldgods betraktat och att andrahandsvärdet var försumbart i det stora hela. Men ändå. Man blir ju så djävla förbannad på folk som inte kan skilja på mitt och ditt och som dessutom ger sig på en ideell förening. Vi har precis sålt Newbody till förbannelse, men tanken var ju inte att pengarna skulle gå till att köpa nya dörrar och lås och annat som vi redan hade. MED BETONING PÅ HADE. Fuck vad sur jag blir.

 Aja, till gårdagens lektion. Igår stod markarbete-hoppning på schemat och jag hade Pojken precis som vanligt. Och han var SÅ FIN när vi red fram. Gick stadigt i form, jobbade superfint på böjda spår och galoppen var TO DIE FOR. Galopperade varv efter varv i ett tempo som JAG bestämde och vi kunde till och med minska galoppen för att reglera avstånden till framförvarande häst. SOM JAG NJÖT (även om det var jobbigt). Typiskt att vi sedan skulle börja förstöra alltihop med att hoppa över hinder. Hahaha. Nej, men det gick väl ändå rätt så bra. Vi hoppade två hinder som låg på en S-linje och däremellan skulle man lägga en volt. Sånt tycker Pojken är okej, det är mer när man ska hoppa bana som han bara DÖR. Det gjorde han inte nu, utan skuttade över de små 40-centimeterskryssen utan åthävor.

Sen fick vi lappar med information om nästa termin. Känns ju helt sjukt att man ska börja tänka på hösten när man är mellan hägg och syren, men jag är ju likadan när jag planerar och hade jag varit verksamhetsansvarig så misstänker jag att jag hade tvingat folk att ta ställning till vad som eventuellt ska ske år 2029. I alla fall så ska det kanske starta en ren dressyrgrupp, och det lät ju superintressant (man planerar även en ren hoppgrupp, men det kändes ju mindre lockande för min del. HAHAHA). Dyrt förstås, men prismässigt landar jag nog på ungefär samma belopp som jag idag lägger på vanliga ridningen plus drop in-lektioner, för om man rider två gånger i veckan på ordinarie lektioner så får man 20 % rabatt på andra tillfället. Enda nackdelen är väl egentligen att jag egentligen inte vill vara uppbunden och låst två kvällar i veckan. Där är ju drop in-ridningen suverän, dels för att man inte är uppbunden och dels för att det är på fredag eftermiddag. Annars ligger ju vuxenlektionerna så himla sent. Okej, jag fattar att man inte kan ha barnlektioner klockan nio på kvällen, men ändå.

Mm, mycket att tänka på nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar