fredag 14 september 2012

Worse things happens at sea

Fredag, äntligen fredag. Den här veckan har varit ovanligt seg och jobbig, liksom upprepat sig själv många gånger som en långtråkig gammal mellanstadielärare som tycker att man ska läsa högt i Ur Folkens Liv varenda OÄ-lektion.

Men till slut blev det i alla fall fredag. Kom hem och var slut som människa, så jag powernappade i en timme eller så för att orka hålla mig vaken till efter 18.00 eller så. En timme är förstås för länge för att klassas som en powernap, men det blev så ändå. Remus kom uppsmygandes i sovrummet och intog sängen med ett jättesprång. Sedan kröp han ner under täcket och sträckte ut sin jättelånga taxkropp bredvid mig så att vi kunde ligga sked. Då går det lätt en timme eller två, och det kan det väl få göra.

Så nu är jag på hugget igen. Kokar en gulaschsoppa som skulle kunna få vilken ungrare som helst att brista ut i både sång och tårar. Eller det vet jag förstås ingenting om, jag känner inga ungrare. Men den blir god. Till det: vitlöksbröd som står i ugnen, och nu funderar jag på om jag inte snabbt ska slänga ihop en äppelkaka också, när ugnen ändå är varm. Vi har i och för sig ätit äppelkaka i dagarna tre, men äppelkaka kan man väl aldrig få för mycket av.

Ja, och ute är det regn och rusk. Inne eldas det i kaminen. Mysfaktorn är mycket hög. Misstänker dock att min man kommer att sabba den något genom att föreslå att vi ska se hans djävla Arn-film. Vi har sett del ett. Arn växer upp och är en hejare på allt möjligt. Sedan träffar han Cecilia och sexar lite med henne. Hon blir gravid, skandalen är ett faktum och som straff skickas de båda till varsitt kloster. Arn skickas iväg för att korståga i främmande land i åratal och Cecilia föder en unge som tas ifrån henne, och sedan får hon gå där och se from ut i klostret i tjugo år eller däromkring, medan Arn är ute och krigar. Sedan blir Arn befriad från sin plikt att vara korsriddare och så tar filmen slut, så man kan väl på ganska goda grunder gissa att del två inleds med att han ska såsa hemåt till Cecilia och att de ska leta rätt på sin unge och vara lyckliga i alla sina dagar, och så är det insprängt lite slagsmål och maktkamper för svearna eller götarna eller vilken sida de nu var på, minns inte riktigt, det var ju en djävla röra innan Sverige blev ett rike, och så nån het kärleksscen i gröngräset förstås. 

Ja, sådär tror jag i alla fall att min fredagskväll kommer att gestalta sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar