lördag 15 september 2012

Ensam mamma söker

Jag är i chocktillstånd. Tidigare ikväll råkade vi hamna framför ett avsnitt av Ensam mamma söker, ett program som jag hittills har lyckats missa helt och hållet. Vi blev sittandes och slöglodde oss igenom det hela och är nu i svår chock. Hur många idioter får egentligen lov att gå lösa utan att någon slår näven i bordet och säger ifrån?

I kvällens avsnitt skulle en drös karlar flytta in hos var och en av de tre singelmorsorna OCH deras ungar. Och där kom den ena dummare än den andre dragandes med sina resväskor och såg jättelyckliga ut över att få ligga på madrass på golvet ihop med fyra andra karlar. Fast morsorna gav ju intryck av att vara lika flängda dom. Det är ju bra att killarna är här så hushållssysslorna blir gjorda, sa en och verkade mest vara ute efter att ha en karl som kunde klippa häcken och rensa ogräs. Samma brud hade för övrigt kommit på att "hennes" killar skulle få sova i tält och utlyste en tävling i vem som kunde sätta ihop tältet först, och den som "vann" skulle få sova "lite närmare" henne. Och sedan gick hon helt skamlöst in i ett halvt uppsatt tält och började hångla med en av killarna, medan de andra underhöll hennes ungar. Och sedan tågade hon iväg med han som satt upp tältet snabbast i alla fall. ÖH.

En annan verkade som att hon mest av allt ville ha någon som kunde spela fotboll med hennes ungar, för det var det enda de gjorde. Det talades om fotboll och träningar och matcher och att man "ville ha någon att stå där tillsammans med i 90 minuter" och alla "killarna" skulle ut på plan och sparka boll stup i kvarten. Sedan fick man se ett förfärligt klipp när hela gänget var i affären för att handla. På fruktavdelningen plockade en hillbilly vid namn "MC-DANNE" till sig två honungsmeloner, skrockade fram ett ÖÖHÖÖHÖÖÖ, SCHYSSTA MELONER ELLER VAD TYCKER DU?" och höll fram dom mot SONEN (cirka 8 år) till den här morsan som han enligt utsago "hade känslor för" och hade honom att klämma på dom som om de vore ett par kvinnobröst. Och singelmorsan skrattade och tyckte det hela var helfestligt och lite tokroligt sådär. Alltså allvarligt. Om någon hade uppfört sig så mot min son (eller mot vem som helst) i allmänhet och på en dejt med mig i synnerhet så hade han fått två honungsmeloner uppkörda i röven fortare än någon hade kunnat säga "fruktlavemang" och det hade aldrig någonsin blivit någon mer dejt, EVER.

Ja herregud vilken chock. Här har man suttit och småskrattat åt "Bonde söker fru", men det är ju nästan så att deltagarna där skulle kunna få inträdesansökningarna till Mensa beviljade vilken sekund som helst i jämförelse med det här. Jag är förstummad. Och då menar jag inte direkt stum av beundran. 

3 kommentarer:

  1. Och då är jag i chocktillstånd. HUR har du kunnat missa det vämjeliga program i så många år? Jag har glott varje säsong, inte slaviskt, men gärna om tillfälle getts. Det räcker liksom inte med EN skämskudde, man måste ha JYSKs hela kuddsortiment framför ansiktet när man ser mammor och friare i aktion.
    Nu hoppas jag att du kommer följa detta och komma med en utförlig recension inom kort.
    Mvh Allt annat än ensam mamma som försöker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det kändes VÄLDIGT beroendeframallande. Ska hon välja "MC DANNE" eller någon av de andra töntarna? Och hur ska det gå för hon som hånglar med allt som går i ett par byxor? Vilken dag går programmet på i vanliga fall?

      Radera
  2. Är det måndagar eller tisdagar....du får kolla tv-tablåerna. Bör ej missas. OBS! Jag tror inte att några mammor har valt rätt man någonsin i det här programmet. Jo, kanske en förresten. En Hjo-mamma. Jo då så atte....

    SvaraRadera