söndag 2 september 2012

Vi måste prata om Robinson

Självfallet följer vi Robinson helt slaviskt, såväl den här säsongen som alla andra. Jag var först lite skeptisk till den här varianten med bara föredettingar. Har det inte redan gjorts en gång, och var det egentligen så himla kul? Och hur många gånger ska den där pajasen Robinson-Robban vara med egentligen? Tänkte jag lite trött när jag såg reklamen.

Men jag måste säga att den här säsongen artar sig. Leif är ju Leif, Robinson-Robban är ju Robinson-Robban och Paolo Roberto är ju Paolo Roberto, det kan ju inte bli annat än bra. Ett stabilt koncept liksom. Att ha att göra med folk som Leif, Robinson-Robban och Paolo Roberto i sin vardag är nog förfärligt påfrestande, men som tv-underhållning är det ju rent förträffligt. Och sen finns det ju folk att reta sig på, men de blir utröstade i tur och ordning. Hej då Hjalmtyr, Christian och Micha. Nu väntar vi bara på att Johnny ska ryka i nästa öråd. Maken till dryg, bitter och missunnsam besserwisser får man faktiskt leta efter. Man tycker ju att han skulle vara en go gubbe som tog livet med en klackspark, men han är ju gnälligare än ett dagisbarn. Men det är ju som sagt bra tv.

Och bara en sån grej att dra in Martin Melin och Mats Vad-han-nu-hette-mer-som-vann-förra-säsongen och ha dom som lagledare hux flux. Och nu verkar ju Zübeyde också vara på ingång. Jag är faktiskt  ganska imponerad av påhittigheten hos programledningen i största allmänhet. Här kan man inte ta någonting för givet. Tävlingarna känns nya, förutsättningarna ändras stup i kvarten, ingen är riktigt säker. Det enda jag tycker är synd är att allting känns så hopklippt. Man får ju nästan aldrig se några spontana samtal och/eller diskussioner/gräl, utan det mesta återberättas av de olika deltagarna vid enskilda intervjuer som klipps in. Ospontant och trist. Och så känns det lite tjatigt att ALLA måste ge sin version av "jag kände på mig att vi skulle vinna det här", "det här var precis rätt tävling för mig", "jag tänkte att det andra laget inte skulle ha en chans", "vi valde XXX för han/hon är starkast/mest utvilad/har tävlat minst/är smidigast/osv osv" inför precis VARENDA tävling. Vill se mer intriger och höra mer spontant skitsnack och missunnsamt gnäll i stil med "han tog en större portion palmhjärta men eftersom jag uträttar mycket mer i lägret så tycker jag att jag skulle haft det" istället.

Så lite skärpning här TV4, i övrigt är jag nöjd. Man bara måste älska Robinson, faktiskt. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar