tisdag 11 september 2012

I fablernas värld

Jamen HEJ och HÅ vad tiden skenar iväg nu då. Vet inte riktigt vart den tar vägen. Men det är väl det gamla vanliga, jobb och träning och sånt. Sedan är jag mån om min skönhetssömn också, så där försvinner ju en hel del tid faktiskt. Minst sju timmar vill jag ha per natt, gärna mer om det går. Jag kan absolut med att gå och lägga mig klockan 20.00 om jag är hemma. Den tiden är förbi när man var tuff och kunde vara uppe och leva rövare till långt in på småtimmarna. Jag träffade en tjej (i min ålder, obs) i helgen som påstod att hon bara sov 3-4 timmar per natt och hade så gjort i flera års tid och det "gick hur bra som helst". Hade det varit jag så hade jag varit död, alternativt en zombie för längesen.

Det här med att gå och lägga sig klockan 20.00 stupar dock oftast eftersom jag går cirka en miljon hundkurser just nu, och alla utom en är på kvällstid. Och det viktigaste på alla hundkurser är FIKASTUNDEN. Det är nästan så man tror att man har löst medlemskap i Svenska Bruksfikaklubben. Hade man bara kommit dit och tränat så hade kursen gått på ett nafs, men nu ska man träna, fika och sedan träna lite till efter det. Så det tar sin lilla tid. 

För övrigt så planerar vi att köpa en frys. Det låter ju inte så revolutionerande och vi har redan en, men den står i källaren och är aningens för liten för att vi, eller åtminstone jag, ska kunna frysa ner allt jag vill kunna frysa ner. Och i köket har vi bara kyl/sval. Och det är ju rätt så tradigt att behöva trippa ner till källaren bara för att hämta lite dill, och så upp igen och spetsa till sin lilla fisksås, och så ner igen med resten av dillen. Eller glassen. Eller brysselkålen, fast där går man ju inte ner igen utan äter upp alltihop på en gång.

Vårt kök är dock pyttelitet och det finns inte plats för en frys. Så därför har vi gjort en rockad och tömt städskåpet och flyttat ut alla städgrejer till garderoben i hallen och så ska frysen in där städskåpet stod innan. Eller står fortfarande, men det ska ju väck vad det lider. So far so good, fast nu har allting avstannat igen eftersom det först måste komma en elektriker och sätta ett eluttag i köket så att frysen kan kopplas in. Vägrar ha såna där lösningar som man kan se hos förtappade själar i Arga Snickaren, med förlängningssladdar kors och tvärs över väggarna. Över min döda kropp.

Allra överst och längst in i städskåpet låg en liten plastpåse med mina kylskåpsmagneter som jag har letat efter ända sedan vi flyttade hit för snart 3 år sedan.  Är det något jag hatar så är det att leta efter saker som jag VET ska finnas någonstans, och inte hitta dom. Och även om kylskåpsmagneter inte på något vis finns beskrivet någonstans i början av Maslows behovstrappa så är det ändå sjukt störigt att veta att de har funnits och inte hitta dom. Förrän nu då alltså. Slutet gott allting gott. Simma lugnt, som Jakob Uggla skulle ha sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar