torsdag 8 december 2022

Zzzzeegt

Sitter hemma och "jobbar" (obviously inte just precis nu, men ska snart börja). Tog på mig en tjock stickad tröja men fick komplettera med både fleeceskjorta och mössa för att matcha kombinationen av minusgrader och dragiga tvåglasfönster i min lilla arbetshörna. Det är väl detta ovärdiga tillstånd av Michelingumma som man ska komma ihåg när man (jag) gnäller över att det är varmt på sommaren? Men då är då och nu är nu, och nu tycker jag det är onödigt kallt, det kunde ha hållit sig runt 5 plusgrader OM NI FRÅGAR MIG. Men det var det ju ingen som gjorde, i alla fall inte vid kung Bores hov. 

Igår var jag på den lokala bilverkstan för att hämta ett nytt glas till skyltbelysningen, för det gamla hade spruckit. Jag var helt ärligt endast vagt medveten om att jag ens har skyltbelysning för man ser ju liksom aldrig sin egen? och det är inget jag går och tänker på dagligen och stundligen. Men detta hade uppmärksammats i samband med servicen, och de hade beställt ett nytt glas men det hade inte hunnit komma som förra veckan som ju var Stora Bilserviceveckan i det här hemmet. Igår tog jag mig samman och körde dit och jodå, de hade fått hem det där glaset och ville jag att de skulle byta det åt mig? Det ville jag såklart. Ångrade mig lite när jag såg att det bara handlade om att skruva loss två skruvar, men ångrade mig definitivt inte när det visade sig att det fanns något slags låsbleck (?) som hade rostat sönder, så Bilverkstads-Bengt fick älga in och hämta stora verktygslådan för att fixa. Det var kanske inte raketforskning på det heller, men jag var glad att jag slapp stå och fumla med det. Inne i den pyttelilla receptionen eller vad det kan tänkas heta på en bilverkstad så satt en jättestor gubbe och pratade med sin son med högtalarfunktionen påslagen på sin mobiltelefon, samt volymen uppskruvad till max. Bilverkstads-Bengt och en till satt bakom sånt där covid-plexiglasskydd så det var inte helt lätt att kommunicera med dom i sig, och speciellt inte som en vrålande mobiltelefonkonversation försiggick en halvmeter bakom ens rygg. Ibland undrar man vad det är för fel på folk?

Idag vankas hemmajobb, sen ridning på ridskolan. Imorgon ska jag också jobba, men på jobbet för jag har tid för mammografi och det är i stan och jag orkade inte boka om, lika bra att få det undanstökat liksom. Sen ska jag hem och vidare till Lille P, sen  tillbaks in till stan igen för julfest med jobbet. Är väldigt opepp på den biten och funderade länge på att strunta i att anmäla mig, men sen anmälde jag mig i alla fall. Det är väl bara att åka hem igen om det skulle visa sig bli för tradigt tänker jag. Men är som sagt inte pepp. Känns som att det mest är ett bök med en massa logistik och jag är ju inte ens speciellt förtjust i julmat, men jaja. Det blir kanske kul ändå. 

På lördagen ska Lille P:s ägare rida för tränare och det ska bli kul att se. Sen på söndag ska jag rida honom på förmiddagen, och på eftermiddagen ska jag och min kompis ha en hundaktivitet för att fira att hennes hundträningsföretag fyller år. Du kunde väl för faan ha startat ditt företag på sommaren klagade jag när vi träffades igår för jag hade lovat att hon kunde få vara på mitt jobb och hålla kurs i specialsök för det är ju bra att kunna träna i olika miljöer, för en söndagseftermiddag utomhus i december lockade väl bara sådär, kände jag just där och då men det är ju bara att pälsa på sig och se glad ut. Specialsöksträningen gick jättebra och det var faktiskt nyttigt för mig att bara vara åskådare, för gud vad tydligt man såg vilka fel förarna gjorde och gud vad tydligt man kunde identifiera sig själv med att göra exakt samma fel. 

Vad som gick mindre bra var att en hund som vill vara anonym blev så exalterad att hen gjorde ifrån sig på en äkta matta i ett obevakat ögonblick (okej, det var ingen äkta matta SÅ, men dock: en matta). Vi håller på att byta städbolag på jobbet och det här är sista veckan med det gamla och av den anledningen finns det väldigt sparsamt med städutrustning för den har de plockat med sig därifrån. Fick släpa ut mattan, det var en sån där entrématta som nog var minst tre meter lång och naturligtvis var det en stor hund och det är ju ingen överraskning att stora hundar också lämnar ifrån sig en stor mängd skit som också täckte en förbluffande stor del av mattans totala areal. Fick ligga utomhus och knäskura med vad jag kunde hitta, vilket var en Scotch Brite-svamp, Svinto, varmvatten, Yes och 20 %-ig etanol, medan kursen pågick i bakgrunden. Värdigt, eller hur? Men den blev åtminstone ren. Man har ju så att säga lite erfarenhet av att sanera mattor i sitt liv som hundägare. 

Tycker livet tornar upp sig med en massa just nu, men det är bara denna veckan och nästa, sen börjar min julledighet. Ja, jag ska förvisso jobba till den 22, men ridskolan slutar den 15 (eller den håller väl på veckan ut, men den 15 är min sista lektion. På söndagen den 18 rider jag Lille P för sista gången i år, sen ska han få ha lite vintervila över jul och nyår. Så från och med 19 december ska jag inte ha NÅGONTING att göra på fritiden förrän typ vecka 2 nästa år? Det var väl i och för sig så jag hade tänkt att det skulle bli då i september eller när det nu var jag avslutade min senaste (sista?) hundkurs, men så ramlade ju Lille P in i mitt liv innan jag ens hann börja känna efter hur det känns att "bara" jobba, komma hem och...ja, göra vadå? Det återstår att se. Misstänker att det blir så här: långpromenad med hundar varje dag, lite egen träning, sen ligga i soffan och läsa böcker och glo på film. Det är ju inte det sämsta va? 

Nä, nu vankas det snart möte. Hoppas det är utan kamera så jag kan fortsätta sitta här med mössa på som en annan baglady. Det passar mig rätt så bra, ja själva looken alltså. 

3 kommentarer:

  1. Det är inte utan att jag känner medlidande med svenskarna nu, jag har 19° inomhus och har ännu inte satt pa värmen. Extremt välisolerat hus och ännu plusgrader ute, fast det ska tydligen bli nagra minus framöver och t.o.m lite snö. Usch!

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Avundsjuk! Dock vill jag minnas att du hade typ 40 grader varmt i somras? Det är ju också omänskligt.

      Radera
    2. Paminn mig inte, det var plagsamt. Sa ni har det kämpigt pa vintern och jag pa sommaren. Allt jämnar tydligen ut sig.

      Annika

      Radera