onsdag 21 december 2022

Vintersolståndet!

Hel-vete vad jag har mycket att stå i. Jag sätter ju annars en ära i att såsa omkring i december, aldrig besöka en affär (med undantag för livsmedelsbutiker) och sätta upp ett ytterst förvånat ansikte så fort den såkallade julstressen kommer på tal. Nu är det ju inte precis julstress som drabbat mig, men mycket på jobbet som ska bli klart innan jul och också mycket som krävt att jag varit fysiskt på plats. Nu återstår att skriva två olika rapporter om två olika projekt, samt göra en powerpointpresentation om ett tredje ämne, men det tror jag nog att jag ska fixa. Ska dock sluta vid lunch idag eftersom jag ska på massage (bokat under en tid då jag fortfarande trodde att vecka 51 skulle bli en soft vecka) och imorgon är planen att jag ska jobba hemifrån och helst inte hela dagen eftersom vi ska på julsopplunch på fredag och jag sa att "jamen jag kan fixa soppan". Den vill jag helst inte stå med på fredag förmiddag, så det får bli imorgon eftermiddag. Ska också göra köttbullar till vårt eget julfir, för det vill jag ha klart när vi ska ha vår "uppesittarkväll" som min man envisas med att kalla det när vi äter middag den 23/12. 

Men annars är väl det mesta klart. Var på Willys igår tillsammans med halva Ankeborgs kommun. Annars brukar det normalt sett vara rätt så glest med folk när jag kommer dit efter jobbet vid 13.30-hugget, men igår var parkeringen helt fullknökad och inne i affären stimmade människor omkring som om kriget skulle bryta ut vilken sekund som helst. Har du aldrig varit i en affär veckan innan jul? sa min man ironiskt när jag kom hem och beklagade mig över att folk beter sig som djur och det tunna skiktet av civilisationens fernissa krackelerar så fort de kommer i närheten av matjessill till extrapris. 

Tog med mig hundarna och gick ut i skogen, det var lerigt och blött och HÄRLIGT. Skojar inte, har hellre fem plusgrader, dimma och regn än snö och minusgrader. Kom hem lagom tills att det började mörkna, rullade ut min yogamatta och körde ett pilatespass. Sedan sorterade jag en massa fröer som jag plockat i trädgården och som legat och torkat ovanpå en skänk. För att mildra denna präktighet gjorde jag sedan en laddning Rocky Road samt kollade på orimligt många avsnitt av Skilda Världar. Hehe. Min man hade  nån slags feeling så han satt i sin man cave och lyssnade på musik i hörlurar hela kvällen. 

Idag ska jag ju som sagt på massage efter jobbet, sen ska jag ta mig till systemet och köpa lite bubbel. Sen är min förhoppning att jag ska slippa sätta min fot i någon annan affär än Konsum hemma i byn på denna sida nyår. Imorgon ska jag som sagt jobba hemma fram till lunch (hoppas jag), sen ska det stekas köttbullar och kokas soppa så att det är klart till fredag. På fredag ska jag baka något bröd till soppan, sen är det sopplunch hos dotter och barnbarn minus dotterns sambo men plus bonusdotter och exman med ny fru och kanske någon mer, inte vet jag. Det ger sig. Sen ska barnbarnen till sin pappa och vi åker väl hem till oss och har vår såkallade "uppesittarkväll". Föreställer mig att vi bara äter sånt vi gillar i fråga om julmat och vad mig anbelangar så är jag helnöjd om jag får mumsa i mig kavring med köttbullar och rödbetssallad samt ett glas sockerdricka. Min man vill nog ha sill och ägg och rågbröd, men inget av detta känns ju på något sätt ogörligt. Men först får jag väl lägga på ett jobbkol så jag blir klar någon gång. 

Och idag är det vintersolståndet, årets kortaste dag och sedan vänder det och vi går mot ljusare tider som det heter. Det är man ju inte ledsen över. 




2 kommentarer:

  1. Får som vanligt lite svårt att andas av dina to do-listor men du reder säkert ut det🤪
    Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oja, jag tycker ju att jag har det hur lugnt som helst nu när jag inte lägger en massa tid på föreningslivet 😁

      Radera