torsdag 1 december 2022

December dårå

Jaha, då blev det december. Igår pratade vi om julbelysning (heter det så?) på jobbet. En del menade på att det var mindre sånt i år p g a elpriserna, jag personligen tycker inte att jag har anat någon sådan trend utan det ser nog ut ungefär som det brukar där jag rör mig. Sen kom vi in på att en adventsljusstake ändå inte drar så mycket el och att någon hade läst att om man hade en sån igång dygnet runt hela december så motsvarade det energimängden för 2,5 minuters duschande, och därifrån gled vi sömlöst in på hur länge man duschar. Det visade sig att det var bara jag och Stefan som tyckte det var rimligt att inte lägga mer tid än vad det tar att tvaga av sin köttsliga lekamen, alla andra kunde duscha halvtimmar i sträck. Den dagen jag står i duschen en halvtimme så skulle det förmodligen bero på att jag hade dött (fast då kanske jag mer hade legat ner, kanske i någon dramatisk position à la Psycho). 
Vad gör man ens i duschen i en halvtimma? ville Stefan och jag veta (fast vid närmare eftertanke kanske man inte alls vill ha såna detaljer om sina kollegor). En person påstod att det tog så lång tid att skölja ur schampo och balsam (om det hade tagit mig så lång tid så hade jag rakat av mig håret per omgående), men övriga tyckte bara att det var allmän gött att stå där i strilandet. Jag kan lite fatta att folk tycker det är skönt att ligga i ett varmt bad (även om jag själv tycker det är aptrist), för då kan man ju rent teoretiskt ligga och läsa (fast det är någonting med standardlängden på badkar och min kroppslängd som inte matchar så jag kan inte ligga ner och göra någonting utan att jag liksom måste ta spjärn och ligga och spänna mig för att inte halka ner under ytan så på mig är det där "avkopplande varma badet" helt djävla bortkastat, jag får liksom inte till det) och kanske smutta på ett glas vin (har jag i alla fall sett på film att de gör), men att bara stå rakt upp och ner i en dusch känns ju ungefär lika avkopplande som att vänta på bussen, enligt mig i alla fall. 

Var och hämtade ut bilarna på verkstan igår, betalade sammanlagt 23 190 bistra kronor för två service:ar (varav den ena var inklusive kamremsbyte), byte av broms...nånting (här blir jag alltid svävande på målet för det finns ju så mycket, skivor och klossar och finns det inte något som heter ok också?) samt lite allmänt småfix. Man kan ju hålla sig för skratt för mindre. Sedan körde jag hem den ena bilen, promenerade tillbaks och hämtade den andra och körde hem den också. Nu orkar jag inte med mer logistikpysslande på denna sidan jul. 


 

6 kommentarer:

  1. Vi hadde litt av en brannfakkel-diskusjon på dette da jeg gikk på skole i Sveriges hovedstad, vi havnet i en lunsj-diskusjon om man må dusje hver dag. Jeg og min i denne sammenhengen Stefan bare nei, ikke pr automatikk? og de andre mest bare eeeeew (internasjonal klasse) mens vi fortsatt var litt sånn at man må ikke nødvendigvis skylle av hele kroppen under rennende varmt vann etter å ha sittet bak et skrivebord en hel dag og etter det ble det ofte til at vi to landstrykere fikk sitte i fred på den ene siden av bordet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En vattendelare i ordets rätta bemärkelse! 😁

      Radera
  2. Jag är som du, ett par minuter i duschen räcker, nagot lite mer om jag tvättar haret. Jag har heller inga badkar, det valde jag bort när lägenheten byggdes. Fattar inte grejen med att ligga still i vatten. Bada kan man göra i sjön.

    Nagon enstaka gang om jag bara ska vara hemma en dag har jag struntat i att duscha, annars varje dag. Det känns fräschare sa.

    Annika

    SvaraRadera
  3. Jag har den alldeles perfekta längden för att kunna ligga och läsa på ett utmärkt bekvämt sätt i badkaret. Så tillbringade jag merparten av mina tonår. Men nu har jag inget badkar längre. Så jag duschar. Snabbt och effektivt för det är ju så tråkigt. Sedan är det ännu tråkigare att torka sig själv och håret. Det saknar jag faktiskt från tiden som helt hårlös - det gick blixtsnabbt att duscha och bli torr.

    SvaraRadera