torsdag 15 december 2022

Up where the streets are paved with gold

Igår hade jag en skapligt produktiv dag på jobbet (kändes det som i alla fall). Svepte inom Jysk på vägen hem, köpte enligt nån personal "den bästa kudden i hela sortimentet" som av en "slump" också råkade vara till extrapris. Fick frågan om jag inte skulle passa på att köpa "ett kuddöverdrag till den här fina kudden"? Kuddöverdrag är tydligen inte örngott utan...något annat? Det ville jag inte, för jag ville ha ett örngott med Avengersmotiv (det är alltså inte jag utan mitt 10-åriga barnbarn som ska få kudden i julklapp), men det fanns inte. Dessutom fanns det inte lösa örngott att köpa utan man var i så fall tvungen att köpa ett helt påslakanset. Det hade jag väl kunnat göra för den delen, men nu fanns det bara med sagofigurer i stil med Frost och liknande och det är ett big no-no, så den planen gick om intet. Vroomade hem, matade hönsen med överbliven ris à la Malta från fredagens julbord på jobbet, hoppade sedan ur vinterstövlarna och i badskorna och tog med hundarna på en skogspromenad. Precis som alla andra dagar hann det bli mörkt innan jag kom hem, och då var klockan inte ens fyra. Så himla B om ni frågar mig. Men det var i alla fall en plusgrad! Fast nu är det minus igen så säg den glädje som varar. I alla fall. Min man var inte hemma och jag knogade på, tricket är det gamla vanliga: att inte sätta sig, vilket är mycket svårare när min man är hemma för då blir det alltid att vi börjar babbla om något och sen vips så har man, jag alltså, gått ur sitt to-do-mode och då blir det mycket trögare att komma igång med saker än om man bara fortsätter på den där ångan som man ändå hade uppe. Bar in ved, tände i kaminen, rev av ett pass tabata, sorterade papper, diskade den jättestora skålen som det hade varit ris à la Malta i (vilket tog onormalt lång tid, för det hade torkat in en del), städade badrummet samt halva hallgarderoben. Sen tog ångan slut och lättjan över. Åt kvällsmat och läste, sen tittade jag lite på fotboll! eftersom det var Marocko - Frankrike och den matchen hade blivit så enormt uppsnackad på radion när jag körde hem. Är ju måttligt intresserad av fotboll, nästan inte alls faktiskt, men det är alltid kul när det handlar om underdogs som har chans att spöa stornationerna så jag hejade friskt på de marockanska lejonen. Tyvärr hjälpte inte det och när det blev 2-0 till Frankrike så gav jag upp, stängde av tv:n och gick och lade mig. Det var min onsdag det.  

Idag ska jag väl också försöka vara produktiv på jobbet, sen hem, gå ut med hundar, städa lite till och sedan åka iväg för terminens sista pass med (förhoppningsvis) Köttbullen.  Sen är det fredag, då ska jag bara jobba till lunch, sen åka och besikta bilen (urk), sen till Lille P och SEN ÄR DET HELG. Och sen bara fyra dagar till att jobba och sen är det julledigt. Det ska bli G-Ö-T-T. 


2 kommentarer:

  1. Förstår inte hur du orkar hålla det tempo du gör. Jag blir trött bara av att läsa om det😅
    Carina

    SvaraRadera
  2. Jag haller med föregaende talare, men samtidigt känner jag att jösses sa bra jag har det som slipper flänga runt sa där.

    Annika

    SvaraRadera