måndag 19 december 2022

Jubla högt, Jerusalem

B-R-R-R-R vad det har varit kallt denna helg! I lördags morse var det -15ºC och det är väl ungefär 20 grader för lite om ni frågar mig. Men det var ju bara att pälsa på sig och ta sig ut med hundarna. Solen sken och himlen var blå så det var ju åtminstone rätt härligt så länge man var i rörelse. Gick 2 mil, det var i och för sig inte meningen att det skulle bli RIKTIGT så långt, men gick lite fel i en skog där det går en massa små timmervägar kors och tvärs och valde en som gick mer kors än tvärs så att säga, så det blev några kilometers omväg. Frös i alla fall inte, inte ens om fötterna (hade vanliga strumpor plus raggsockar plus badskorna). Kom hem, åt lunch, tände en brasa och låg sedan på soffan och läste hela eftermiddagen. G-Ö-T-T. Lagade lax i ugn med blomkålspuré till middag, också G-Ö-T-T. 

Igår gick jag som vanligt ut med hundarna i skogen. Gick där och tänkte på livet, universum och allting när det plötsligt blev ett himla stök bland hundarna. Vände mig om och då stod det plötsligt en femte hund bland mina fyra, en jaktgolden som enligt uppgift på halsbandet hette Uno. Uno fann sig rätt godmodigt i att bli både nosad på och utskälld av Tage & Taxmaffian och var inte det minsta beredd på att lämna sitt nyfunna sällskap. Han var även försedd med pejl, men något jaktlag sågs inte till och det var också rätt uppenbart att Uno hade glömt bort sin uppgift. Som väl var hade han telefonnummer tydligt skrivet på halsbandet, så jag lyckades få upp telefonen och ringa upp husse (mycket lättare sagt än gjort när man samtidigt har fyra hundar i koppel som försöker veva igång ett litet slagsmål med en femte). Fick i alla fall tag på honom (han var drygt en mil bort, så jo, Uno var nog "lite" lost och pejlen hade dessutom slutat fungera) och bestämde att jag skulle ta mig till närmaste bilväg där han skulle möta upp. Till närmaste bilväg var det kanske 1½ kilometer från där jag befann mig, så jag fick koppla ihop Remus och Hilding med ett koppel och ta Hildings koppel till Uno och sen skulle detta entourage försöka ta sig framåt, vilket inte var det lättaste eftersom mitt gäng, i synnerhet Tage och Laban, var synnerligen upprörda över denna händelseutveckling och Uno blev lite trött på att ständigt bli nosad och klättrad och skälld på. Sen fick vi stå och vänta en bra stund ute vid vägen, för Unos husse var ju en bit bort och inte heller precis vid sin bil när jag fick tag på honom, men till sist dök han upp och vi blev av med vårt sällskap. Var helt slut efteråt, haha. Gick hem, tränade pilates, åkte iväg till Lille P, kom hem, tittade på sammandraget från världscupen i hoppning (men hade redan sett i sociala medier hur det hade gått så det var inte så spännande). Uppbådade sedan en viss entusiasm i fotbolls-VM-finalen mellan Frankrike och Argentina. Hejade på Frankrike mest för att jag tyckte att de argentinska spelarna var så himla löjliga som höll på och gjorde korstecken och hade sig.  Det hade jag ju inget för eftersom Argentina ju till slut vann på straffar, men för att vara fotboll så var det ändå rätt spännande. Dock tror jag repliken Tänk om dom hade hållit på sådär i handboll uttalades minst tjugo gånger av mig, för jag tycker ju fotbollsspelare är klena typer som faller av vinddraget och ligger kvar och ojar och åmar sig i timmar medan klockan går.  Plus att det ju inte direkt är action att tala om? Stod i köket och gjorde  isterband med dillstuvad potatis samtidigt som matchen pågick, när speakerns röst höjdes ett par oktaver så kunde man ju ila in till tv:n i vardagsrummet och titta till händelseutvecklingen. Det hade ju aldrig funkat i handboll. 

Ja, sen var väl helgen i princip slut. Nu är det i alla fall sista veckan innan julledighet, G-Ö-T-T. Ska jobba på jobbet måndag och tisdag, kanske onsdag men då bara till lunch. Sen jobbar jag hemma på torsdag och är ledig på fredag. Är sen ledig till efter trettonhelgen, G-Ö-T-T är bara förnamnet här. Men ja, först väntar ju några varv i grottekvarnen. 


2 kommentarer:

  1. Hoppas Unos husse uttryckte nån form av tacksamhet? Det var ju en insats som hette duga av dig.

    SvaraRadera