tisdag 13 december 2022

Till stallet istället, v 50 2022, pt 1

Igår var det terminsavslutning och KADRILJ. De senaste gångerna vi har ridit kadrilj har vi inte varit jämna par och då har jag och Köttbullen fått larva omkring för oss själva sist i kön, och det är väl kanske inte jättekul. Men igår var vi full styrka, 10 personer, och äntligen blev det (för mig) en kadrilj värd namnet. Köttbullen var väl måttligt road, och framför oss hade vi två rätt unga hästar som nog inte var så kadrilj-tillvanda för den ena sparkade efter den andra och det var lite allmänt kaosigt, men också mycket fniss. Älskar Bästa Måndagsgruppen™. Köttbullen blev jättefin i formen, och när vi skulle galoppera så gjorde hon så enormt fina och balanserade fattningar så jag riktigt kände hur hon satte in bakdelen under sig och lyfte framdelen istället för att bara flyta iväg några steg i snabbare trav som sedan blir till galopp som känns både fyrtaktig och obekväm. Så nöjd. Det var motigt att ge sig av i mörker och minusgrader, men efteråt kändes det såklart värt det. Är nu spänd på vad som ska hända på torsdag? Kadrilj igen eller  kanske något annat? Köttbullen har äntligen blivit klippt så nu slipper hon dessutom släpa runt på päls värdig en grizzlybjörn. 

2 kommentarer:

  1. Plutselig et hesteinnlegg der jeg forstp nesten alle ordene fordi jeg har drevet med folkedans! Visste du for eksempel at kvadrillen er østsamenes nasjonaldans? Der hestesport og østsamer møtes! Hvem skulle trodd osv!
    Ellers roer jeg meg mye med å gjette/se for meg hva fremovervendt og bakovervendt skjenkeldragning og lignende bevegelser er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den för mig hittills helt okända kopplingen mellan hästar och folkdans har nu uppdagats! 😁

      Radera