onsdag 14 december 2022

Kylan

Så fort det inte är väder som passar mig så blir jag som en himla bonde, kollar väderprognosen tjugo gånger om dagen för att se om det inte ska ändra sig lite ändå...kanske...förhoppningsvis...väl? De här dagarna med sträng kyla som inleddes för någon vecka sen har inte varit min tid på jorden om man säger så. Hela kroppen protesterar och är stel och ovillig (är lite samma sak när det blir för varmt, då orkar jag ingenting p g a det men det känns inte direkt som ett problem just nu) och det enda jag vill ha är plusgrader och tö. Kommer kanske nu! för i morse var det åtminstone nollgradigt. Sen hade det förvisso snöat lite också (skit), men det kanske smälter bort under dagen. Hoppas kan man ju alltid.

Igår damp det ner fröbeställningar från Nordfrö och Runåbergs i brevlådan och hoppet om att det någon gång ska bli en vår började spira. Tänkte att I ÅR (dvs nästa år) så ska jag komma igång ordentligt och så allt i rätt tid och inte slarva med extrabelysningen till tomaterna och täcka kålplantorna så de inte blir uppätna, osv osv osv. Sen får vi väl se hur det blir med den saken. 
Dessutom låg det ett brev från REGIONEN (som det tydligen heter nuförtiden, när slutade det egentligen heta Landstinget? och varför har ingen berättat det för mig?) med resultat från mammografi som jag var på i fredags och där de sa att det skulle ta "cirka 14 dagar att få resultatet". Om man som jag var där fredagen den 9 och då får ett brev tisdagen den 13 så blir åtminstone jag lite hispig och hinner inbilla mig att nu är det något akut och brådskande som ska meddelas. Fast då får man kanske inte ett brev? Posten är ju inte en så pålitlig partner längre så dom kanske man inte kan anlita i såna avseenden. Aja, fick i alla fall mitt godkänd-stämpelavtryck på avsedd plats, så det kanske bara var att de inte hade så mycket att göra på mammografiavdelningen så här innan jul eller nåt?

Var länge på jobbet igår p g a utbildning, åkte sen hem och gick direkt ut med hundarna och tog en rask promenad i den bistra kylan. Lika bra att göra det direkt innan man hinner in och slappna av. Det var rätt skönt när man väl fått upp ångan, men tyvärr var det också mörkt så det blev inte så lång runda som jag hade velat. Kom hem, tränade lite pilates, tände i kaminen, eldade som en galning men tyckte ändå att det kändes ruggigt. Började läsa en bok som jag hämtade på bibblan i måndags, den verkade riktigt bra men trots det satt jag och nickade till i soffan. Hade som vanligt sovit URDÅLIGT natten till tisdagen eftersom jag kommer hem sent från stallet, är uppe i varv och tydligen inte blir mindre uppe i varv av att duscha och gå och lägga mig i en iskall säng. Min man var också trött eftersom han är hyperstressad över jobbgrejer han måste hinna med denna vecka, så vi gick och lade oss klockan åtta som två pensionärer. Haha. 

Idag är planen att jobba, svänga förbi JYSK för att köpa en kudde som yngsta barnbarnet önskar sig i julklapp, sen hem och kanske SLÅ IN dessa julklappar i god tid istället för att som nu, beställa allt i god tid och sedan slänga in de hämtade paketen i en garderob och sen inte riktigt minnas vad man köpt och till vem. Den nämnda garderoben ska också städas. Tidigare hade jag mina hästkläder i en sån där snedtaksgarderob eller kattvind eller vad det nu heter, på ovanvåningen. Den är oisolerad och ridkläderna har därför varit svinkalla att dra på sig så här års. Men sen jag började rida Lille P så har jag delat upp ridkläderna i två högar som inte blandas (ifall det skulle uppstå någon smitta i något stall vill jag verkligen inte vara den som har tagit med sig något från ett stall till ett annat) som jag numera har flyttat ner till hallgarderoben och förvarar i två separata plastbackar med lock. Nu är det knökfullt så jag behöver rensa ut lite andra grejer därifrån, så det blir kanske eftermiddagens projekt efter hundpromenad och TABATA-träning som också står på dagens att-göra-lista.

Men först vankas det jobb. ZZZzzzZZZ.  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar