tisdag 31 maj 2022

Till stallet istället, vecka 22 2022

Terminen börjar gå mot sitt slut, vilket känns trist. Vet ju fortfarande inte om vi kommer att få fortsätta ha ridlärare I till hösten eller hur det blir, men jag håller tummarna för jag gillar henne. Igår fick vi rida en övning som var lösgörande, nyttig och såklart asjobbig. Det var slalom mellan koner på ena långsidan, åttametersvolt på medellinjen och så skulle man rida en snirklig väg mellan bommar och koner där det sannerligen gällde att vara kvick och vända med ytterskänklarna. Det var inte jag utan kände mig mest som en sån där B-ponnyryttare som svänger runt innertygeln och hoppas på det bästa. Sen skulle vi rida skänkelvikning och då var Köttbullen trött och ville inte riktigt. Annars kändes hon hyfsad i formen fast hon lade sig i handen ibland och då känns det som att det hänger en säck havre i varje tygel. När vi red fram och galopperade så skulle vi ställa oss i lätt sits, och när jag gjorde det så körde hon ner huvudet och kändes misstänkt lätt i bakdelen. Var inte beredd men det gick ändå bra, hehe. 
Sen skulle hästarna sova i hagen i natt, och det var ett otroligt BRÖTANDE från Köttbullens sida för hon var ensam kvar bland ponnyerna och hade otroligt bråttom. Spelade liksom ingen roll att hon hade sällskap med andra hästar, för det var tydligen fel sällskap. Sen när hon väl kom in i hagen så tog hon tre steg in och började beta och ignorerade fullständigt de ponnyer som hon gnäggat efter hela vägen ner. 

Väntar nu besked från Enögda Ponnyns ägare. Vi kom ju överens om att de skulle rida honom själva några gånger först innan jag kom in i bilden, och i helgen fick jag en liten filmsnutt och meddelande att han inte var alltför pigg. Jag ser ju "för pigg" som ett större problem än "lat", så det är inget som direkt bekymrar mig i nuläget. Spännande! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar