måndag 2 maj 2022

Hej då helgen vecka 17

Jaha, det var den helgen och nu är det måndag och ny vecka och nya tag och hej och hå. Känner mig lite mörbultad efter att ha legat i trädgården och rensat ogräs i rätt så många timmar den här helgen. Rätt så många fler timmar än vad jag egentligen hade planerat, faktiskt. Eftersom jag inte kan sitta/ligga på knä något vidare p g a artrosen så får jag istället placera mig som nån djävla variant av den lille havefruen i Köpenhamn. Kände redan igår att jag hade träningsvärk och tänkte (också igår) att jag skulle ta det lilla lugna som igår då, men så skulle jag bara fixa till ett ställe där jag ska så sommarblommor, och sen började jag krafsa i jorden mellan två pallkragar och kom på att det kunde ju vara trevligt om det växte kungsmynta där och det ena gav det andra och sen låg jag plötsligt och krälade i jorden som en mask, krafsandes efter slutet på de gäckande kirskålsrötterna (inte för att det är maskars jobb, det var mer en illustration över hur jag kände mig). Det är som ett gift. Kan. Inte. Sluta. Rensa. Men det blir bra.

Hönan Ulrika har ju lagt sig att ruva, så i fredags köpte jag ett tiopack ägg åt henne. Kändes ytterligt fånigt att köpa ägg när man har så det svämmar över, men det var ju ett annat syfte. De andra gångerna som Ulrika har ruvat så har hon gjort det i ett rede i hönshuset och sedan har vi flyttat över henne till en kaninbur när det närmat sig kläckning. Nu tänkte vi att vi lika gärna kunde låta henne bo i buren direkt, så inredde den mysigt med ägg och rede och allt och flyttade över henne dit. Ulrika bara: nähädu, och gick och lade sig och surade i en hörna, långt från ägg och redlighet så att säga, hehe. Släppte in henne till de andra hönsen efter någon dag eftersom hon visat noll intresse för Garants ekologiska ägg. Det tog inte fem minuter så låg hon och tryckte i redet inne i hönshuset igen. Petade in Garantäggen under henne igår kväll, blev hackad i handen ett antal gånger eftersom hon verkligen inte uppskattade denna gest som hon förmodligen uppfattade som att jag försökte stjäla hennes ägg. Det enda ägget hon hade var dock ett plastägg, men det var väl principen dårå. Nu får vi se hur det går. Anledningen till att jag inte vill att hon ska vara kvar i hönshuset när hon har kycklingar är att redet är en bit upp från golvet, så om kycklingarna skulle ramla ur så kan de inte ta sig tillbaka upp igen, och alla hönor har inte modersinstinkter utan skulle mycket väl kunna se en nykläckt kyckling som en inkräktare. 

Ja, det var väl ungefär allt vad drama som helgen bjöd på. Vi har aldrig haft något speciellt valborgsfir vad jag vet, så det hade vi inte nu heller utan var bara hemma och tog det lilla lugna. Eller stora lugna. Inte FAN blev det något gjort med våra rum på ovanvåningen, men eftersom vädret rent ut sagt var ljuvligt så kändes det snudd på kriminellt att vistas inomhus mer än nödvändigt. Tyckte jag. Vad min man tyckte är mer höljt i dunkel, för han var mestadels inomhus men gjorde annat. Oklart vad. 

Ikväll är det ridning och ta mig fan om det inte ska vara markarbete igen? För nästa vecka ska det vara hoppning IGEN. Är lite i valet i kvalet hur jag ska göra här. Visserligen har mina knän - no jinx osv - blivit väldigt mycket bättre på senare tid, gissningsvis en kombination av laserbehandlingen, rehabträning och att jag på Carinas sträng-tant-inrådan (tack!) slutade med övrig träning som innehöll en massa hopp. Men att hoppa med häst, eller kanske framför allt att stå i lätt sits är ju sånt som frestar på, har jag märkt. Och så tycker jag ju inte att det är sådär jättekul heller. Vi får väl se, behöver ju inte bestämma mig än på ett tag. 

För övrigt väntar en helvetesvecka, jobbmässig dårå, så det är väl bara att kavla upp ärmarna, spotta i nävarna och köra igång. In i kaklet bara.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar