fredag 20 maj 2022

Det går bra nu. Eller inte.

Man ska ju inte gnälla för lite, för det finns ju alltid dom som har det värre. MEN så här har jag det just punkt nu. Igår fick jag punktering. Det var väl så himla typiskt nu när jag precis skulle byta till sommardäck men så fanns det ju inga däck. Men så bra ändå att jag bestämt redan tidigare att jag skulle jobba hemma idag. Men så dumt, för imorgon ska jag till spårskogen och träna viltspår med Laban. Men så bra ändå att då kan jag ju låna min mans bil. Men så dumt, för han har tydligen glömt att besiktiga den så nu har den körförbud. Till min mans försvar ska väl sägas att han inte direkt använder sin bil dagligdags eftersom han har firmabil. Men ändå. Så oerhört irriterande och också väldigt typiskt honom.

Jaha, så skulle jag logga in på min jobbdator och av någon anledning så var tydligen engelskt tangentbord aktiverat så då blev inte lösenordet rätt och efter tredje försöket låstes mitt konto. Skulle då maila support från min jobbtelefon men NÄHÄ, då  kom jag inte åt mailen eftersom jag behövde uppdatera mitt lösenord där (bytte för någon vecka sen) och då fanns inte det där djävla specialtecknet MED på Iphones efterblivna tangentbord. Om någon är intresserad av en tiondel av mitt lösenord så är det detta tecken ¤ som just nu står mellan mig och min möjlighet till arbete.
Har sms:at vår IT-ansvarig men han har inte svarat. Han kan mycket väl befinna sig i en helt annan tidszon just nu, det har jag ingen koll på. Men låst konto = inget arbete. Rotade fram min gamla-gamla privata dator som jag inte har använt på flera år och av någon outgrundlig anledning fanns Teams installerat där och efter cirka 100 år så kom jag i alla fall in där. Skickade meddelanden till Gud och halva världen om min prekära IT-situation och väntar nu på någon form av respons. Det går sådär. Den gamla datorn är så oerhört långsam att vad man än klickar på så tar det en halv evighet innan det händer något och eftersom jag inte använt den på så länge så ligger det cirka 8000 uppdateringar och ruvar i bakgrunden, färdiga att kläckas under stora vedermödor. Och jag som skulle vara så effektiv idag! En ska aldrig räkna ut'et, som Raskens Ida skulle ha uttryckt det.

UPPDATERING: Precis i samma sekund som jag kom på att jag kunde, via min RÖTNA Iphone 5, googla på "specialtecken" och kopiera och klistra in ¤ i lösenordet så att jag åtminstone kom åt min mail, så hade supporten vaknat till liv och låst upp mitt konto. Hade ändå under väntetiden lyckats delta på två möten via dator inköpt snudd på under 00-talet (väldigt oklart varför det gick att vara inloggad på Teams samtidigt som ens konto är låst, men men), men det var fan inte bra för blodtrycket. Och nu har jag lite tappat sugen på att arbeta. Hm. 

 

4 kommentarer:

  1. Jag har ju kvar min gamla viktelefon Sony/Ericsson anno ca 2005. Funkar finfint sa länge man pluggar i sladden när det ringer, den laddar ur fort som fan. För nagra ar sen fick jag ge mig och skaffa just en Iphone5 (den billigaste) för att kunna använda Whatsapp, för plötsligt skulle alla byta fran Skype som till dess hade funkat bra pa datorn. Whatsapp kan ju numera användas pa datorn utan att telefonen är pa, sa den ligger i princip oanvänd hemma. Och en grej har Apple missat, väckningsfunktionen gar inte pa om telefonen är avstängd, det gör den däremot pa min gamla S/E. Ibland var det bättre förr!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med! Det är ju klart smidigt allt man kan göra med en smartphone, men om man gör sig helt beroende av den så är man rätt körd den dagen den inte fungerar...

      Radera
  2. Oj, glömde skriva under. Annika förstas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Där var det nära att jag blandade ihop dig med alla andra som har kvar en Sony Ericsson viktelefon! 🤣🤣🤣

      Radera