söndag 22 maj 2022

Fallvind

Har (äntligen, fick köa i evigheter på bibblan) läst Fallvind av Maria Adolfsson, den femte delen i Doggerlandserien. Så här tyckte jag om de tidigare delarna:

Fallvind handlar om det här:
Två ungdomar hittas döda med bara ett dygns mellanrum i Doggerlands huvudstad Dunker.

Karen Eiken Hornby är föräldraledig och inte alls nöjd med att behöva återgå i tjänst. Särskilt inte för att arbeta ihop med den tillknäppta Astrid Nielsen, som inte vill berätta varför hon sagt upp sig. Snart börjar de dock misstänka en koppling mellan dödsfallen. Frågan är om fler står på tur och varför någon bevakar Karen.


Jamen jag gillade såklart den här boken också! Möjligen kan jag störa mig pyttepyttelite över att alla Karens vänner är så otroligt go-with-the-flow-avspända, men jag är nog mest avundsjuk på detta stora färgstarka kompisgäng som ställer upp i vått och torrt. Hehe. Hur som helst så är den här boken, precis som sina föregångare, spännande och välskriven. Själva motivet kändes kanske liiiite gjort, men jag kan se mellan fingrarna med det. Den får fem utombordsmotorer av fem möjliga. Marsch iväg till bibblan! 

4 kommentarer:

  1. Se där, en serie som jag funderat på men inte blivit tillräckligt sugen för att sätta igång. Men fem utombordsmotorer av fem säger ju att jag ska ge den en chans. Och som den duktiga flicka jag är börjar jag så klart med bok nr 1. Tack för tipset!
    DDT

    SvaraRadera
  2. Handlar det alltså om ett fiktivt Doggerland i nutid? För i verkligheten har väl ingen kunnat bebo Doggerland sedan yngre stenåldern eller så? Är mycket fascinerad av fenomenet som jag levt i över 40 år innan jag upptäckt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det stämmer, författaren har skapat en fiktiv ögrupp med eget språk, egna lagar, egen kultur osv. Helt genialt!

      Radera
  3. Din nya läsare gömmer sig här alltså bakom signaturen anonym.

    SvaraRadera