måndag 9 maj 2022

Helgen var ett andetag

Det känns som om den här helgen bara rusade iväg, och eftersom jag aldrig har varit en snabb löpare så var det bara att konstatera faktum att man blivit frånsprungen. Som man ju blir varje helg, av helgen. 

I lördags var jag funktionär på en agilitytävling. Då jobbar man inte direkt ihjäl sig, ska jag säga. Vet inte om det är standard, men i mina ögon var det rätt så överdimensionerat med funktionärer. Vi var inte mindre än TRE hindervakter per bana, och i första klassen var den INGEN som rev. En gång blåste det ner en bom på sista hindret och eftersom startsignalen gått så fick man ju göra en liten rusning, men annars hände det exakt ingenting. Det var ju rena semestern jämfört med att vara hindervakt på en hästtävling, där det dessutom är (eller åtminstone var på den tiden det begav sig för yours truly) vanligt att ett hinder kan vara med två gånger på samma bana, och då får man minsann vara snabb som en vessla om det rivs för att man ska hinna få bommarna på plats innan det ska tas nästa gång. Eller så kan en bom rivas och rulla iväg så att den ligger i vägen för en linje mot ett annat hinder, och då får vesslan ge sig ut på språng igen. Och även om alla bommar ligger som fastklistrade så har man ändå att göra med att kratta framför hindren så det inte blir upptrampat (om det inte är på gräs), plus att man hela tiden måste ha koll på var ekipaget befinner sig så man inte är i vägen. Inte en chans till vila där inte, men på agilitytävlingar så får man sitta på en stol och enligt mig så jobbar man verkligen inte ihjäl sig. Klagar absolut inte över det, dock. 

I nästa klass skulle jag vara koppelbärare. För den eventuellt oinvigda: I agility får hunden varken ha halsband eller koppel på sig, så det tar föraren av innan start och slänger på marken. Sen tar koppelbäraren upp kopplet och går och placerar det strax efter målgång så att det ska finnas på plats när ekipaget kommer i mål. Det är kanske min favoritsyssla för även om det är en viktig uppgift så är det så UNDERBART kravlöst. När den klassen började så fanns det bara två hindervakter. Sa att jag kunde väl hålla ett öga på de hinder som låg närmast mål eftersom jag ändå stod där och att hänga ett koppel på en krok på en pinne är ju inte så betungande att man inte skulle kunna ha en annan uppgift samtidigt, men det var tydligen OTÄNKBART att göra en liknande manöver, utan de skramlade fram någon annan till den tomma stolen. 

Ja, det var lördagen. Igår var det mest trädgårdsfix. Rensade kirskål och humle som hade växt in i en stor odlingslåda och vars rötter nog nådde ända ner i helvetet. Sådde lite blommor och ärter, bestämde att det var lite för tidigt för bönor ännu, flyttade lite stenar. Rensade mer kirskål, den här gången under rosenkvittenbuskar så nu är mina armar SARGADE av taggar. Sen gick jag in, lagade lasagne, kollade ikapp på Robinson. Börjar inte Robinson bli lite tjatigt? Tycker faktiskt att det var bättre förr när det bara var ett avsnitt per vecka, nu börjar det bli rätt så...tjatigt? Det är pristävling, Robinsontävling, immunitetstävling, öråd, någon twist och så börjar alltihop om igen. Och Gränslandet har jag till och med slutat titta på för där händer ju absolut ingenting. 
Har jag några favoriter? Ja, inte är det TOMMIE i alla fall. Först tyckte jag att han ändå verkade vara en hyfsat cool snubbe, men efter hans uttalande om vad som är riktiga kvinnor och att han sen när han fick mothugg bara "kan vi inte snälla sluta diskutera detta?", plus att han då sover naken med endast ett myggnät på sig, vilket jag tycker är too much information, plus att jag generellt retar mig på fenomenet "piercad bröstvårta" så har jag ändrat mig. Har ändrat mig om Hanna också i och för sig, tyckte först om henne att hon var en mager speta som nog skulle ge tappt i ett tidigt skede i tävlingen och dömde ut henne som en typisk stadstjej, men hon är ju imponerande seg måste man ju ändå säga. Stör mig på: Tommie, Angela. Är rätt neutral angående Filip, Joel och Henrik (heter han va, den nya?) Hejar lite diffust på tjejgänget Linn (gillar Linn mest!), Hanna, Jessica och hon den nya gymtjejen med flätorna som jag inte minns vad hon heter, annars känner jag inte direkt att jag bryr mig jättemycket om vad som händer med "överlevarna". 

Nu väntar en jobbig jobbvecka. För att citera Svensson i Hedebyborna: slit och släp, aldrig är det något annat. 

6 kommentarer:

  1. Gillar du inte Tommie? Hehe. Nej vem gör det efter ett par avsnitt? Nakna män med piercade bröstvårtor ger mig rysningar.
    Tycker att det är ovanligt svårt att engagera mig i år. Kanske har jag bara börjat tröttna? Eller så har de misslyckats med castingen. Något är det. Hejar ändå lite på Linn, Hanna och Desiree (heter väl gymtjejen, tror jag). Gränslandet orkar jag bara inte titta på.
    Det enda jag tycker är lite positivt är att tävlingarna nu ofta har varit längre och mer komplicerade med massa uppbyggda banor. Betydligt roligare att titta på än när deltagarna ska gå omkring i en cirkel och hoppa ur den när det gått 30 minuter. Allvarligt! Det måste väl vara det tråkigaste tävlingsmomentet ever?
    Lite kul ändå med Shevin som varje gång det var någon gren med kast hävdade att det skulle bli en lätt match för henne som spelat basket. Och sedan misslyckades helt. Ibland vet jag inte om det är så himla bra att "tro på sig själv".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med om att tävlingarna är roligare nu, älskar hinderbanor (när andra utför dom). Har skrattat så sjukt mycket åt Shevins icke-skills, kan väl inte vara så stor skillnad på att kasta en kokosnöt och en basketboll?

      Radera
  2. Den där Angela (Angie? har svart för namn) är ju för jobbig, skyller pa att Linn snackar hela tiden när hon själv pratar hal i huvudet pa folk. Tommie, ja jösses, kryp tillbaka i din grotthala. Shevin, snacka gar ju. Och sa den där tönten med axelont som sa sig vara rädd för Hayes, skönt att han är borta.

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med här också, tycker hon klagar på att andra paktar och snackar skit när det är exakt detsamma som hon själv gör. Sen klipps och klistras och vinklas väl allt för att det ska låta värre än vad det gör..., men men. Gillade henne i början men nu är jag duktigt trött på henne.

      Radera
  3. Oj vilken twist det blev i dagens Robinson. Hoppas fa läsa mer i kvällstidningarna om varför det hände.

    Synd att du inte kollar pa Farmen Norge (bättre än den svenska varianten om du fragar mig). Det hade varit roligt med en recension om den ocksa.

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. OJOJOJ! Enligt Flashback så var det pga att han uttalat sig rasistiskt mot någon och tydligen även tyckt att sexköp kunde vara en härlig upplevelse för alla inblandade. Fräscht!

      Radera