måndag 30 maj 2022

Hur svårt kan det vara att bara vara lite djävla artig?

Fick ett mail från en såkallad kollega som bett en annan kollega om hjälp. Den senare kollegan var dock  på resande fot och skrev så här:
Jag er i Belgien denne uge. Kan du evt spørge Anna om hun kan hjælpe? Hilsen fra Jesper

Den frågande kollegan skickade då vidare en mailtråd som var cirka en mil lång till mig med följande information:

Anna
Jesper är bortrest denna vecka så han har sagt du skall ordna detta. Se nedan.

Alltså jag blir så DJÄVLA provocerad av sånt här. Lite djävla vett och etikett i hur man uttrycker sig i mail kollegor emellan hade för vissa gubbar sannerligen inte skadat. 

Till exempel: 
1. Man kan formulera sig som "har du möjlighet att hjälpa till med detta eftersom Jespar är bortrest?". Speciellt som nämnda Jesper inte alls "har sagt att jag skall ordna detta" utan bett kollegan fråga mig "om jag kan hjälpa till", vilket enligt mig är en DJÄVLA skillnad. 
2. Man kan också kosta på sig att göra en snabb sammanfattning av vad det gäller så att man ska slippa scrolla genom en 100 mil lång tråd med en massa ovidkommande information för att få klarhet i vad som ursprungligen efterfrågades och från vem. 
3. Man kan avsluta med "tack på förhand, med vänlig hälsning...osv"
4. Man kan FAN I MIG också kosta på sig att säga tack för hjälpen.

Grr. Jaha, men veckan började visst bra. 


8 kommentarer:

  1. 🤣😂 skulle inte vilja bli osams med dig🤪🤣

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig helt och fullt! Det är så enkelt att formulera sig trevligt istället för motsatsen, som dessutom riskerar att skapa en dominoeffekt som skapar gnissel lite här och där.
    Ingela

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, har man så bråttom att man inte hinner plita ner ett "tack på förhand" eller "skulle du kunna..." så har man nog lite problem.

      Radera
  3. Altså før var jeg så himla redd for å lage dårlig stemning at jeg bare bet det i meg, men nå svarer jeg enten sånn: Det kan jeg ikke se at det står, kan du peke / eller/ takk, send meg et sammendrag av hva du vil ha hjelp til i morgen innen 15.00 så skal jeg se om jeg har tid.
    (og så angrere jeg meg litt for jeg er fortsatt litt redd for dårlig stemning)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska lägga den strategin på minnet :)

      Radera
  4. Ja det finns de som tror att alla är till för att underlätta just deras problem och dem blir man ju galen på. Lite hyfs och vett och etikett skadar inte när man behöver hjälp.

    Markattan

    SvaraRadera