måndag 10 januari 2022

Ledig måndag!

Gav mig själv en ledig måndag i försenad julklapp, eller ja, det låter ju sådär härligt spontant och det var det alltså inte eftersom jag bestämde mig redan i typ...november? att mjukstarta efter julledigheten och på så sätt sätta lite piff på oxveckorna. För den kommande perioden är mitt värsta på hela året så här gäller det ju att ha en PLAN för att inte gå under. Visserligen har jag överlevt denna period 52 gånger redan, men vad är det som säger att inte det femtiotredje året ska vara ens akilleshäl?

Har jag gett några nyårslöften om ett nytt och bättre liv då? Nä, det glömde jag bort i all röra som det råkade bli i föreningslivsdramat, men eftersom jag nu kommer att ha betydligt mer tid än vad jag är van vid så tänker jag att jag ska försöka göra något vettigt av den. Dvs inte bara sitta och slösurfa eller spela Tetris. Exakt VAD vettigheten ska bestå av återstår dock fortfarande att se. Ska kanske skaffa en ny hobby av något slag? Eller helt enkelt bara promenera mer, läsa fler böcker, lösa fler korsord? 

Är jag klar med inredningen av Flickrummet™? Nä, inte det heller. Men väggarna är spacklade och slipade och färg är inhandlad. Återstår "bara" att montera ner den bokhylla som täcker en hel vägg och flytta om och bygga upp den igen på ett litet annat sätt. Tyvärr har min man ställt en enorm gipsskiva framför denna bokhylla eftersom det var det enda stället i hela huset som denna gipsskiva fick plats på. Alltså går den inte att flytta för det finns ingenstans att ställa den, så det är lite moment 22 just nu. 

Den här veckan börjar EM i handboll för herrar...förhoppningsvis. Det planerade returmötet mot Holland inför EM blev ju inställt p g a covid i laget. Och kan man ställa in ett helt JVM i ishockey kan man nog ställa in ett handbolls-EM också, misstänker jag. Men håller tummarna såklart för att det ska gå att genomföra. 
Har bokat tid för tredje sprutan nu, fick tid nästa torsdag tror jag det var. Nyss var det bara folk i åldergruppen 65+ som skulle ha den, men snart är man väl ändå där. Sen försökte jag boka tid för synundersökning, men fick bara fram en enda ledig tid och det var idag klockan 16 och det tänkte jag verkligen inte förstöra min lediga dag med. 

Remus har ju varit iväg på smekmånad sen förra söndagen, men det gick inte som planerat och tiken gick ur löp utan att det blev någon parning. Men nu har en annan tik börjat löpa på kenneln, så han blir kvar där ett tag till och får ett nytt försök. Spännande! 

Nu är det dags att åka till stallet och ta en dust med Köttbullen. Och imorgon är det tagelskjorta på och tillbaks in i grottekvarnen. STÖN. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar