fredag 28 januari 2022

JAAAAAA, Sverige-Frankrike 34-33 och SVERIGE ÄR I EM-FINAL!!!!!

Alltså, hur mycket dramatik och adrenalin kan man utsättas för utan att få någon form av men efteråt? Först hemska besked om att Wanne, Sandell, Ekberg, Claar och Johansson var covid-positiva och inte fick spela. Sen rivstartade fransoserna och tog ledning med 5-1 på knappt fem minuter. Men sen började det ordna upp sig, Sverige knaprade sig ikapp och förbi och en bit in i andra halvlek var det Sverige som ledde med fem. Men fram klev den franska spelaren MINNE och bara larmade in mål på mål och med ett par minuter kvar så skilde det bara ett mål igen och i en sport där det kan bli tre mål på en minut så är det ju lika med ingenting. NU VAR DET NERVÖST, Frankrike gick ut och spelade man-man mot slutet, Sverige blev av med bollen i ett kritiskt läge när de ledde med ett mål och det var sådär en halv minut kvar, och med och med sju sekunder kvar av matchen sköt Frankrike mot mål OCH PALICKA RÄDDADE. Helvete vilken puls jag har.

Tidigare ikväll har jag haft det osportsliga nöjet att få se Danmark få spö av Spanien. Nu blir det Danmark och Frankrike som får mötas om bronset, medan Sverige och Spanien ska göra upp om GULD. Nästan tur att turneringen är slut sen, för man mäktar ju inte med hur mycket drama som helst. Må nu covid hålla sig borta från den svenska truppen, amen.