måndag 17 januari 2022

Måndag efter stormen

Det har varit några blåsiga dagar, och då menar jag rent vädermässigt. I natt var det gul varning, det är väl inte så farligt i och för sig, men tillräckligt för att hålla mig vaken rätt mycket i natt. Fullmåne var det också, men det brukar aldrig påverka min sömn även om jag vet att det finns folk vars sömnproblem på något sätt är kopplat till månens faser, eller det är i alla fall vad de säger. 

Helgen var lugn och fin. Det slår mig vad otroligt lite mail jag får nuförtiden? Känns som att 95 % av min mail har haft med mitt (numera) fd föreningsengagemang att göra och resten är fakturor, nyhetsbrev eller reklam. Väldigt sällan att någon vill något egentligen. Kan  absolut leva med att ha 5 % mail kvar. 
Så vad har jag gjort denna lugna och fina helg? Inte mycket, det är kanske det som är definitionen av lugn och fin helg? I lördags gick jag en långpromenad och sedan låg jag mest på soffan och läste tills handbollen började. Igår gick jag en något kortare promenad och sedan städade jag hos höns och vaktlar och sedan satt jag mest i soffan och löste korsord tills handbollen började (såg matchen mellan Ungern och Portugal på Ungerns hemmaplan och DJEFLAR vilken nerv). Sen har jag förstås hängt en hel del med min man också. Det är jag ju inte så van vid och inte han heller, hahaha. 

Min man mår efter omständigheterna bra, åtminstone på dagarna när han får peta i sig starka smärtstillande tabletter med jämna mellanrum. Morgnarna när han ska ta sig ur sängen är däremot inte så roliga, men det går åtminstone enligt uppgift på rätt håll. Han själv tycker mest att det var tur i oturen att han hade skyddsväst och ramlade "i sanden" (som är hans uppfattning om vad en ridhusbotten består av) och att det kunde ha gått mycket värre, och det är ju sant. Tror tyvärr ändå att detta var slutet på hans ridkarriär faktiskt. Synd. 

Vad händer för något spännande i veckan som kommer nu då? Mest all work and no fun för hela slanten.  Har fått ta över ett projekt från en kollega som har slutat och det känns som mission impossible. Kollegan sa upp sig den första november och skulle jobba året ut. Tanken var att jag, kollegan och en konsult tillsammans skulle göra en snygg och sömlös överlämning från kollegan och konsulten till mig och konsulten där tanken var att jag skulle komma igång med projektet medan kollegan fortfarande var kvar så att han skulle kunna ge mig lite styrfart. Vi hade mailkontakt i början av november och bestämde då att vi skulle ha ett Teamsmöte och dra upp riktlinjer och så vidare. Men konsulten var rätt fullbokad, och föreslog att vi skulle ha ett möte i slutet av november för han skulle på semester i mitten på november och hade inga lediga tider innan dess. Det var kanske inte optimalt men vi hade ju inget val och det kändes ju som att det fortfarande var GOTT OM TID, tyckte jag och kollegan. Fast sen fick konsulten Corona på sin semester och fick sitta i karantän på något hotellrum i Italien i tusen evigheter, och så gick det med den snygga och sömlösa överlämningen för han var inte back in business förrän i början av januari. Så nu får jag börja från scratch på ruta ett utan support från den enda i hela organisationen som har varit insatt i projektet, jamen det låter väl både som kul och som THE STORY OF MY LIFE? 

Ja, det lär ju inte bli något problem att fylla dagarna i alla fall om jag nu mot förmodan trodde det. På torsdag ska jag ta spruta nummer tre, men annars förväntar jag mig bara att äta mitt bröd i mitt anletes svett den här och de kommande veckorna. Som grädde på moset och lök på laxen så ska vi dessutom byta affärssystem 1 april, vilket tyvärr inte var ett skämt. Alla som någonsin bytt affärssystem vet att man åldras minst tio år under den perioden, och Yay! är inte precis det första som kommer till en inför detta spektakel. Dock är vårt nuvarande affärssystem så gammalt och sletet att det omöjligt kan bli värre. Ibland känns det som att 50 % av ens tid går åt till att jobba runt problem som ingen åtgärdar p g a att ingen vill satsa pengar på ett gammalt och sletet affärssystem som ändå ska bytas. Den visan har vi hört i säkert fem år så det är väl gött att något händer även om det inte är kul när det väl händer. Aja. Det som inte dödar härdar, osv. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar