tisdag 4 januari 2022

Ett IKEA-besök senare

Överlevde (nätt och jämnt) IKEA-helvetet. Där vi bor är det avståndsmässigt ungefär jämnt skägg mellan IKEA i Älmhult och IKEA i Malmö, och eftersom jag hatar storstäder, motorvägar, människor och trängsel så räknade jag snabbt ut att min dag skulle bli mer behaglig av ett besök i Älmhult än av ett i Malmö. Sen var jag så djävla smart att jag kollade lagersaldo innan vi gav oss iväg, och då visade det sig att IVAR hyllplan 30 x 42 cm (som vi också skulle ha några stycken av även om det primärt var 30 x 83) inte fanns i lager i Älmhult, så då fick det bli Malmö i alla fall. Vi blev dessutom osams redan under frukosten, dock inte IKEA-relaterat men check på den i alla fall. Sedan blev vi sams och kom iväg. Strategin var: in, ta exakt vad vi ska ha, ut. Det gick ändå ganska bra, ända tills vi baxat oss fram till hylla 9, fack 35 på tag-själv-lagret där IVAR hyllplan 30 x 42 skulle ligga och så var det helt tomt. Här höll jag ju på att tappa det fullständigt. Alltså vad FAN är det för vits med att kunna kolla lagersaldo i ett specifikt varuhus och sedan stämmer det inte? Ja, jag är medveten om att det absolut kan ha kommit tusen IVAR-spekulanter från det att jag kollade lagersaldot tills dess att jag var fysiskt på plats, men det skiter jag i, jag tror ändå att det här är en djävla konspiration mot mig personligen. Ingvar Kamprad skrattar nog i sin grav. 

Min man, som ju är både fixig och trixig, övertalade mig då att han lätt som en plätt skulle kunna dela några 30 x 83-plan och därmed få dubbelt så många 30 x 41,5 minus två millimeter för sågklingan, så det är nu det vi står inför, för aldrig i helvete att jag gör om denna mardrömsfärd inom de närmaste århundradet. Såg med bitter min på alla glada människor som strosade omkring där för nöjes skull och önskade att jag hade någon form av maskingevär att skjuta vilt omkring mig med. Detta är vad IKEA och städer gör med mig.

Nu är jag väl i rätt sinnesstämning för ett litet möte i Jämmerdalen? STAY TUNED. 

4 kommentarer:

  1. Håh! Jeg går og popper popcornet.

    SvaraRadera
  2. Poppa till mig med för nästa avsnitt vill man sitta bänkad för.

    IKEA kan få mig att bli fullständigt rabiat precis som alla andra jävla varuhus där folk envisas med att trängas och ge sken av harmoni och lycka.

    Markattan

    SvaraRadera
  3. Det gäller att aka dit när "alla andra" jobbar. Jag gar ocksa gärna fort runt varuhuset om jag ska ha nagot, men det bästa är dels restaurangen, god, fräsch och billig mat (fast undvik köttbullarna) om än inte särskilt mysig miljö, dels svenskshopen vid utgangen där man kan köpa lingon, sill, kaviar och andra svenska godsaker.

    Annika

    SvaraRadera
  4. Stackars styrelsen. De har ingen aning om vad som väntar dem. Hell hath no fury like a woman som blivit lurad av Ikeas totalt värdelösa uppdatering av sitt lagersaldo.

    SvaraRadera